Uudet Android-versiot yleistyvät perin hitaasti: Android Oreo vasta vajaassa 5 prosentissa Android-laitteita

Android Oreon versiot ovat asennettuina vain 4,6 prosentissa Android-älypuhelimista ja -tableteista, selviää Googlen Android-kehittäjille suunnatusta blogista. Oreo on kuitenkin nopeimmin uusia käyttäjiä haaliva käyttöjärjestelmäversio.

Android Oreon versio 8.0 keräsi eniten uusia käyttäjiä helmikuun tilastoihin verrattuna nousten 3,3 prosenttia 4,1 prosenttiin. Tuoreempi Android Oreo 8.1 puolestaan on asennettuna vasta 0,5 prosentissa kaikista Android-puhelimista, mikä vastaa jotakuinkin esimerkiksi jo vanhaksi käyneen 4.0 Ice Cream Sandwichin lukemia.

Suosituin Android on edelleen Nougat, joka 7.0- ja 7.1-versioillaan asennettuna 30,8 prosentissa kaikista Googlen ekosysteemiin luottavista älylaitteista. Mikäli tarkastellaan yksittäisiä päivityksiä, on vuodelta 2015 peräisin oleva 6.0 Marshmallow puolestaan suosituin 26 prosentin käyttäjäkunnallaan.

4.4 KitKat löytyy edelleen joka kymmenenneltä Android-käyttäjältä ja myös 4.1-4.3 Jelly Beanilla on yhä käyttäjiä lähemmäs viisi prosenttia. Kautta aikain ensimmäinen Android-versio, Gingerbread, on sekin aktiivinen 0,3 prosentissa Android-laitteista.

Android Oreon käyttäjäkunnan voidaan olettaa kasvavan tulevaisuudessa ripeästikin, sillä useimmat MWC 2017 -messuilla julkistetut älypuhelimet ja tabletit tuodaan markkinoille suoraan toistaiseksi tuoreimmalla käyttöjärjestelmäversiolla. Seuraava Android, toistaiseksi koodinimellä P, on sekin toki jo tulossa piakkoin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja