Android Auton käyttöliittymä uudistui

Google on kesällä tuomassa merkittävän päivityksen Android Auto -ohjelmistolleen. Päivityksen myötä käyttöliittymä ja ulkoasu on laitettu täysin uusiksi, Googlen blogissa kerrotaan.

Android Auton uudistunut käyttöliittymä noudattelee Googlen nykyaikaista Material Design -linjaa ja on aiempaa helppokäyttöisempi. Esimerkiksi näytön alalaidan ohjainpalkki päivittyy jatkossa sen mukaan, mikä sovellus milloinkin on käytössä. Näin ollen palkki saattaa näyttää vaikkapa painikkeet mediatoiston ohjaamista tai karttaohjelmiston käyttöä varten.

Käyttötarkoituksesta riippumatta ohjainpalkki sisältää kuitenkin aina kotinäppäimen vasemmalla sekä Assistant-mikrofonipainikkeen ja ilmoitusvalikon oikealla. Ilmoitusnäkymää on sitäkin päivitetty aiempaa yksinkertaisempaan ja kattavampaan suuntaan. Jatkossa kaikki ilmoitukset puheluista tekstiviesteihin ja sosiaalisen median päivityksiin ovat nähtävissä yhdellä kertaa.

Osana uudistusta Android Auto saa myös viime aikoina yleistyneen tumman tilan, joka helpottaa ohjelmiston käyttöä pimeän aikaan. Näppärä lisä on myös median automaattisen toiston tila, jonka myötä Android Auto osaa jatkaa vaikkapa musiikin toistamista siitä, mihin edellisellä ajokerralla jäätiin. Lisäksi Android Auto huomioi vastedes autossa olevan näytön koon esimerkiksi näyttämällä tarkempia navigointitietoja isommalla näytöllä.

Android Auton uudistettu käyttöliittymä julkaistaan tulevan kesän aikana. Suomessa Android Autoa ei vielä virallisesti ole julkaistu, joten Google Play -kaupasta sitä ei voi ladata. Sen käyttäminen on kuitenkin mahdollista esimerkiksi autoilualan Liisari-sivuston neuvomalla tavalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja