Android 9 Pien sisältävän EMUI 9 -päivityksen jakelu alkanut useille Huawei- ja Honor-älypuhelimille

Huawei on aloittanut Euroopassa Android 9 Pie -käyttöjärjestelmäversion sisältävän EMUI 9 -ohjelmistopäivityksen laajemman jakelun keväällä 2018 esitellyille P20 Pro ja P20 -älypuhelimille sekä syksyllä 2017 esitellylle Mate 10 Prolle. Huawein toisen brändin Honorin ensimmäisiä Pie-käyttöjärjestelmäversioon päivittyviä puhelimia ovat puolestaan Honor 10, Honor View 10 ja Honor Play.

Tavanomaiseen tapaan jakelu tapahtuu vaiheittain, minkä takia päivitys ilmestyy ladattavaksi hieman eri aikaan eri käyttäjillä.

EMUI 9 sisältää luonnollisesti Android 9 Pien uudistuksia. Tämän lisäksi Huawein tavoitteena on ollut tehdä EMUI 9:stä aiempaa yksinkertaisempi, nautittavampi ja yhtenäisempi.

Huawei uudistaa EMUI 9:ssä käyttöliittymäänsä sekä ilmeeltään että toiminnallisuudeltaan. Esimerkiksi useissa sovelluksissa aiemmin ylälaidassa sijainneet välilehtipainikkeet tulevat siirtymään näytön alareunaan. Tämän pitäisi helpottaa yhden käden käyttöä yhä suuremmilla näytöillä varustetuissa älypuhelimissa.

Lisäksi yksinkertaistamisesta esimerkkinä käy asetusvalikko, jossa Huawein mukaan yksittäisten kohtien määrää on EMUI 9:ssä vähennetty EMUI 8:n 940 kohdasta 843 kohtaan EMUI 9.0:ssa.

EMUI 9 tulee tuomaan myös uudet kosketuseleet, joilla voi korvata näytön alareunan navigaatiopainikkeet.

Toiminnallisten uudistusten lisäksi Huawei on keskittynyt myös suorituskyvyn parantamiseen: EMUI 9:n on aiemmin kerrottu toimivan jopa yli 10 prosenttia nopeammin – esimerkiksi Spotify- ja Instagram-sovellukset avautuvat uudella ohjelmistolla Huawein mukaan 11 ja 12 prosenttia vikkelämmin. Mukana on myös grafiikkasuorituskykyä tuettujen pelien osalta tehostavasta GPU Turbo -toiminnosta uusi parannettu 2.0-versio.

Googlen Android 9 Piessä osoittaman esimerkin mukaisesti Huawei on lisännyt EMUI 9:ään uutuutena myös laitteen käytön määrästä kertovia ja sitä haluttaessa rajoittamaan kehottavia toimintoja. Lisäksi vanhemmat voivat asettaa rajoja lastensa puhelimen käytölle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja