Android 9 Pien Digitaalinen hyvinvointi jätti testivaiheen taakseen – 1.0-versio nyt ladattavissa Pixel- ja Android One -älypuhelimille

Osana Android 9 Pieta alun perin esitelty, tähän asti beetatestiversiona tarjolla ollut digitaalisen hyvinvoinnin kokonaisuus on nyt valmistunut 1.0-julkaisuversioksi jättäen testivaiheen taakseen.

Digitaalinen hyvinvointi on ladattavissa Google Play -kaupan kautta Googlen Pixel-puhelimiin sekä kaikkiin Android One -käyttöjärjestelmällisiin laitteisiin, joissa on Android 9 Pie -käyttöjärjestelmäversio. Suomessa suosituimpia Android One -älypuhelimia ovat Nokia-laitteet.

Applen iOS 12:ssa esittelemien ominaisuuksien tavoin Googlen Androidiin kehittämät toiminnot kannustavat laitteiden käytön vähentämiseen sekä kertovat sen määrästä.

Digitaalisen hyvinvoinnin näyttöaikanäkymästä asetuksista on mahdollista nähdä paljonko laitetta käytetään – mukaan lukien lukumäärät puhelimen lukituksen avaamisista ja ilmoituksista sekä eri sovellusten käytöstä.

Android Piessa voi asettaa myös sovelluksille ajastimia. Asetetun ajan täyttyessä puhelin muistuttaa tästä ilmoituksella ja loppupäivän ajaksi sovelluskuvake myös muuttuu harmaaksi. Tarjolla on myös Wind Down -toiminto, joka tiettynä asetettuna aikana päivisin muuttaa koko näytön harmaasävyiseksi ja piilottaa ilmoitukset.

Lisäksi perhetoiminnon kautta vanhemmat voivat yhä hallita lastensa puhelinten ruutuaikaa.

Uusin Digitaalisen hyvinvoinnin versio tuo seuraavat uudistukset:

  • Digitaalisen hyvinvoinnin betatestaus on päättynyt, ja se on käytettävissä kaikilla Google Pixel- ja Android One ‑laitteilla, joissa on Android 9.0 Pie
  • Rauhoittuminen poistuu käytöstä määrättyyn aikaan tai seuraavan herätyksen jälkeen, riippuen siitä kumpi tulee ensin
  • Digitaalisen hyvinvoinnin takaisin-painikkeen toimintaa parannettu

Lue myös:

    Uusimmat