Mainos

Analyysi: Kumpi pärjäsi paremmin, Haglund vai Räsänen?

Ensimmäisessä puheenjohtajien kaksintaistelutentissä toisistaan mittaa ottivat Päivi Räsänen (kd.)  ja Carl Haglund (r.). Politiikan toimittajan mukaan tentti sujui tasapuolisesti, vaikka molempien puheenjohtajien vahvuudet korostuivat.

– Molemmat puheenjohtajat olivat aika kohteliaita ja antoivat toisen puhua hyvin oman asiansa loppuun, arvioi MTV:n politiikan toimittaja Mari Haavisto.

Haaviston mukaan tentti sujui tasapuolisesti, kunnes päästiin talouskysymysten äärelle.

– Se oli oikeastaan ensimmäinen paikka, missä syntyi kunnon kaksintaistelua.

Haavisto kiitteli sitä, että puheenjohtajat antoivat kaksintaistelussa tarkan analyysin vaalivoittajasta.

– Molemmat kertoivat selkeästi ja Haglund jopa kymmenesosaprosentin tarkkuudella, mitä tuloksia eri puolueet tulevat vaaleissa saamaan. Siitä isot plussat puheenjohtajille, että pari viikkoa ennen vaaleja osallistuvat näin tarkkaan vaaliveikkaukseen. 

Carl Haglund - vahva Venäjä-kysymyksessä

Mari Haaviston mukaan RKP:n Carl Haglund oli kaksintaistelussa vahvoilla Venäjä-kysymyksessä.

– Haglund otti selkeästi puheenvuoroja ja puhui hyvin suoraan Venäjästä. Hän sanoi muun muassa, että on hyvin pettynyt Venäjään, Haavisto kertoo.

Haaviston mukaan Haglund käytti kaksintaistelussa vahvoja ilmaisuja.

– Venäjä-aiheen lisäksi Haglund käytti vahvoja sanoja, kuten talousasioista puhuttaessa hän käytti naisten loukku-ilmaisua ja kertoi, että Timo Soinilla on puolueen kasvu noussut päähän.

Päivi Räsänen - rentoutta löytyi

Politiikan toimittaja Mari Haaviston mukaan Päivi Räsänen jäi Venäjä-kysymyksessä kaksintaistelukumppaninsa jalkoihin. Hänen mukaansa Räsäsen vahvuus tentissä oli perheasiat.

– Räsänen oli perheasioissa vahvoilla ja toi selkeästi oman näkökulmansa esille. Ja tentin loppupuolella oli mukava nähdä Päivi Räsäsestä myös huumoripuolta ja rentoutta, kun häneltä kysyttiin kumpi puolueista olisi paremmin keskusta-yhteensopiva.

Kumpi pärjäsi paremmin?

Haaviston mukaan Carl Haglundin ja Päivi Räsäsen kaksintaistelu oli hyvin tasainen. 

– Venäjä-keskustelussa Haglund pärjäsi ehdottomasti paremmin ja sitten taas Räsänen oli parempi talousasioissa ja perhekysymyksessä.

MTV Uutisten sivuilla lukijat pystyivät äänestämään kumpi puheenjohtajajista pärjäsi illan tentissä paremmin. Myös kansan mielipide oli hyvin tasainen: Reilut 48 prosenttia vastaajista piti Haglundia parempana, lähes 52 prosenttia oli puolestaan Räsäsen kannalla.

Tässä muutamia poimintoja lukijoiden palautteista:

"Haglund on realisti maanpuolustukseen liittyvisä asioissa ja hienoa, että sanoo asiasta suoraan. Räsänen edustaa 80-luvun hyssyttelyä."

"Räsänen hallitsi kielikysymyksen paremmin, sillä Venäjä-korttia ei voi käyttää joka paikassa."

"Räsäsellä selkeä perheitä ajatteleva huippuosaajan taito"

"Haglund on lahjakas politikko joka on asiassa kun asiassa uskottava."

"Haglundin puheenvuorot ovat ratkaisumallien ja mielipiteiden sijaan tiivistelmiä ja kertomuksia vallitsevista tilanteista ja keskusteltavina olevista asioista. Päivi vie tällä haavaa tarjoten ratkaisuja, esittäen vastakysymyksiä ja pitäen kiinni johdonnukaisesti aiemmista kannoistaan!"

"Räsäseltä puuttuu omat mielipiteet. Kalle tuo Venäjä-uhan suoraselkäisesti esiin. Puolustus on näissä oloissa Suomen tärkein asia! Muut ovat mahdollisia vain jos olemme itsenäinen maa."

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.