Amy Winehousen elämäkertaelokuva sai maailmanensi-iltansa Lontoossa: "Teoksen pääpahis on riippuvuus"

Edesmenneen artistin Amy Winehousen Back to Black -elämäkertaelokuva saa ensi-iltansa 12. huhtikuuta. Maailmanensi-illassa se nähtiin Lontoossa 8. huhtikuuta. 

Back To Black -elokuva kertoo edesmenneen, lontoolaisen artistin Amy Winehousen tarinan. Elämäkertaelokuva sai maailmanensi-iltansa Lontoossa 8. huhtikuuta. Elokuvateattereissa se nähdään 12. huhtikuuta.

Sam Taylor-Johnsonin ohjaaman elämäkertaelokuvan pääosissa on Winehousena Marisa Abela, laulajan ex-mies Blake Fielder-Civilinä nähdään Jack O'Connell ja taiteilijan isänä Mitch Winehousena on Eddie Marsan. Taylor-Johnson ja käsikirjoittaja Matt Greenhalgh loivat elämäkertaelokuvan edesmenneen taiteilijan päiväkirjoista, lauluista ja kirjoituksista. 

Taylor-Johnson asui samassa naapurustossa kuin Winehouse ja halusi varmistaa, että elokuva on nimenomaan edesmenneen artisti näkökulmasta. 

– Se tuntui parhaalta tavalta antaa hänelle tavallaan hänen äänensä takaisin, ohjaaja kertoi Sky Newsille Back To Black -elokuvan maailmanensi-illassa Lontoossa 8. huhtikuuta. 

Abela kertoi, että Winehousen elämä revittiin niin riekaleiksi, että sitä on vaikeaa tuntea muuta kuin tragediaksi. Hän sanoo, että hänelle, näyttelijöille ja kuvausryhmälle oli tärkeää, että elokuva valottaa lontoolaisen taiteilijan kykyjä.

– Hänen perintönsä on aitoutta ja sydämen täysinäisyyttä. Hän ruumiillistaa tunteensa, hän kantaa niitä hihassaan, mutta kaikki eivät pysty siihen, kuten hän, Abela kertoi. 

Marsan sanoi, että Winehousen kuolema oli kollektiivinen trauma koko maailmalle, mutta isälle se oli tyttären menetys.

– Tässä elokuvassa on rohkeutta näyttää, että teoksen pääpahis on riippuvuus. Toipumisohjelmia kutsutaan syystä nimellä Anonyymit alkoholistit ja Anonyymit narkomaanit, koska riippuvuuden käsittelyyn tarvitaan nimettömyyttä ja yksityisyyttä. Amylla ei ollut koskaan varaa siihen. Häntä vainottiin riippuvuutensa keskellä. Se teki siitä 100 kertaa vaikeampaa kertoa perheelle. Mutta he tekivät yhdeksän väliintuloa, eivätkä silti pystyneet pelastamaan häntä, Marsan sanoi Sky Newsille.

Alta voit katsoa Amy Winehousesta tehdyn elämäkertaelokuvan Back to Black trailerin. 

Ikonisesta ulkonäöstään ja ainutlaatuisesta lahjakkuudestaan tunnettu Winehouse nousi musiikkinsa ansiosta käsittämättömän kuuluisaksi ja hänen musiikkinsa levisi myös Ison-Britannian ulkopuolelle. Vuonna 2008 hän voitti viisi Grammy-palkintoa, muun muassa parhaana uutena artistina, vuoden kappaleena ja parhaana poplaulualbumina.

Winehouse kamppaili elämänsä aikana alkoholi- sekä huumeriippuvuuden ja bulimian kanssa. Hän kuoli alkoholimyrkytykseen vuonna 2011 ollessaan vain 27-vuotias.

Hänen tunnettuja kappaleitaan ovat muun muassa Rehab, Tears Dry On Their Own, Back to Black ja Valerie

Lähde: Sky News

Lue myös:

    Uusimmat