Ampumahiihtoviesti meinasi käynnistyä katastrofilla – Ruotsin avausosuuden hiihtäjä unohti aseensa

Östersundin ampumahiihdon MM-kisojen naisten viestikilpailussa nähtiin erikoinen episodi, kun Ruotsin viestijoukkueen avaushiihtäjä Linn Persson meinasi lähteä ladulle ilman asettaan.

Kisojen isäntämaan Ruotsin kisa oli vesittyä jo ennen kilpailun alkua. Avausosuuden hiihtänyt Persson nimittäin oli unohtaa oman aseensa kokonaan. Ruotsalaishiihtäjä lähti viime hetkellä lähtöpaikalta hakemaan asettaan ennen kisan lähtölaukausta.

– Linn meinasi missata lähdön. Hän unohti aseensa telineeseen ja joutui hakemaan sen, Ruotsin maajoukkueen tiedottaja Håkan Blidberg vahvistaa Expressenin mukaan.

Persson ehti kuitenkin ajoissa takaisin lähtöviivalle, eikä suurta katastrofia nähty. Ruotsalaishiihtäjää tilanne nauratti vielä joukkueiden esittelyhetkellä. Persson nauroi ja pyöritteli päätään epäuskoisesti samalla, kun Ruotsin joukkuetta esiteltiin.

Vaiherikas alku ei kuitenkaan häirinnyt Perssonin kisasuoritusta, sillä ruotsalainen suoriutui molemmilta ampumapaikoilta puhtain paperein ja toi Ruotsin neljäntenä ensimmäiseen vaihtoon.

– Ajattelin, että olisi mukavaa lähteä ilman asetta. Minulle ei ole koskaan aiemmin käynyt noin, eikä tule koskaan enää käymäänkään. Se oli koomista, Persson naurahtaa SVT:n mukaan.

Lähde: Expressen ja SVT

Lue myös:

    Uusimmat