Belgian maajoukkueen kohu paisuu – tähtipelaaja ja valmentaja laukovat syytöksiä: supertähden isäkin hämmentää soppaa

Maalikooste: Belgia - Itävalta 3:45
Belgia ja Itävalta pelasivat 1–1-tasapelin EM-karsinnoissa.

Belgian maajoukkueen kohu tähtimaalivahti Thibaut Courtois'n ympärillä paisuu. Courtois lähti maajoukkueesta kotiin Itävalta-ottelun jälkeen ja kieltäytyy pelaamasta tiistain maaottelussa Viroa vastaan.

Thibaut Courtois ei ole matkustanut Belgian maajoukkueen mukana EM-karsintojen koitokseen Viroa vastaan. Real Madridin supertähti suuttui, kun hän ei saanut kantaa kapteeninnauhaa Itävalta-ottelussa, vaan se pujotettiin hyökkääjä Romelu Lukakun käteen.

LUE MYÖS: Belgiassa kuohuu: Valmentajan päätös raivostutti supertähden – jätti suivaantuneena joukkuetapahtuman väliin

Belgian maajoukkueen päävalmentaja Domenico Tedesco kommentoi kohua maanantai-iltana Tallinnassa.

– Olen todella yllättynyt ja järkyttynyt tapahtuneesta. En odottanut tällaista, Tedesco sanoi mediatilaisuudessa Niuwsbladin mukaan.

Tedescon mukaan suunnitelma oli peluuttaa Lukakua kapteenina Itävalta-ottelussa ja vuorostaan Courtois'ta tiistain ottelussa Viroa vastaan. 

– Maaliskuussa päätimme, että Kevin (de Bruyne) olisi kapteeni ja sen lisäksi olisi kaksi varakapteenia: Lukaku ja Courtois. Monet olisivat voineet toimia varakapteeneina, kuten Vertonghen ja Carrasco, mutta päädyimme tähän kaksikkoon. Koska Kevin ei ollut nyt mukana, puhuin Lukakulle ja Courtois'lle ennen peliä rauhallisesti eikä tilanteessa ollut ristiriitoja. Itävalta-pelissä kateeni oli Lukaku ja Viro-ottelussa kapteenninauha oli tarkoitettu Courtois'lle, Tedesco selvitti.

– Keskustelut käytiin ilman ristiriitoja, Tedesco korosti.

Tilanne muuttui Itävalta-ottelun jälkeen.

– Thibaut sanoi, että haluaa jutella kanssani. Puhuimme 15-20 minuuttia. Kuulosti siltä, että hän ei enää hyväksynyt, ettei saanut toimia ottelussa kapteenina ja aikoi lähteä. Halusin estää häntä lähtemästä, koska se ei ole hyväksi joukkueelle. Hänen päätöksensä on todella raskas ja huono. Rakastan häntä maalivahtina mutta myös ihmisenä. Hän oli ensimmäinen kapteeni, jonka luona vierailin maaliskuussa, Tedesco sanaili.

Isä Thierry Courtois yritti kohun syntymisen jälkeen liennytellä tilannetta sanomalla, että tähtimaalivahti oli loukkaantunut. 

– Thibaut'n kanssa käymässäni keskustelussa tästä ei koskaan keskusteltu. Puhuimme kapteeniasiasta. Uskokaa minua, minun olisi paljon helpompi sanoa, että hän on loukkaantunut, mutta se ei ole totta. En aio valehdella teille, henkilökunnalle ja pelaajille. En voi tehdä niin, Tedesco totesi.

– Yritän aina puolustaa pelaajia. Tässä tapauksessa se ei vain toiminut, koska kaikki tiesivät, että se ei ollut totta. Siksi yritin saada häntä jäämään. Hänellä oli tosiaan tulehdus, ja sitä hoidettiin. Mutta ennen Itävaltaa ja myös sen jälkeen hän sai vihreää valoa pelaamiseen. Hän kysyi, kertoisinko ulospäin, että hän oli loukkaantunut, mutta kieltäydyin heti.

Courtois vastaa syytöksiin

Courtois toi oman näkemyksensä esiin omalla Instagram-tilillään.

– Haluan tehdä selväksi, että tämä ei ole ensimmäinen tai viimeinen kerta, kun puhun valmentajan kanssa pukukopissa tapahtuvista asioista, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun joku päättää kertoa asiasta julkisesti. Olen syvästi pettynyt, mutta haluan tehdä selväksi, että valmentajan puheet eivät vastaa todellisuutta, Courtois aloittaa.

Courtois kertoi, miten keskustelu valmentaja Tedescon kanssa oli hänen mukaansa mennyt.

– Keskustelussa pyysin häntä selittämään ja tekemään päätöksiä, joilla vältetään tilanteita, jotka ovat aiemmin vahingoittaneet meitä. Maajoukkueen kapteenina toimiminen ei ole sattumanvarainen päätös, vaan sen pitäisi olla hänen päätöksensä, ja tämän yritin välittää hänelle. Valitettavasti en saavuttanut tarkoitustani, Courtois muotoilee.

– Korostan, että en ole missään tapauksessa vaatinut mitään ja että olen puhunut joukkuetoverini Romelu Lukakun kanssa selvittääkseni kaikki tähän tilanteeseen liittyvät seikat.

Courtois piti isänsä tavoin kiinni selityksestä, että olisi loukkaantunut.

– Eilen iltapäivällä kävin tarkastuksessa oikeassa polvessani olevan ongelman vuoksi. Seurani ja maajoukkueen lääkärit olivat yhteydessä. He kävivät läpi materiaalin ja sen jälkeen tehtiin päätös lähteä maajoukkueen leiristä. 

Koko kapteeninnauha-sotku syntyi, kun joukkueen kapteeni Kevin de Bruyne joutui jättämään maaottelut väliin loukkaantumisen takia. F-lohkon kärjessä on Itävalta seitsemällä pisteellä. Belgia on lohkossa toisena neljällä pisteellä.

Lue myös:

    Uusimmat