"Suuri järkytys" – Kontiolahdella säväyttäneeltä ampumahiihtäjältä karu päivitys

Sveitsin ampumahiihtohuippu Niklas Hartweg on joutunut leikkaukseen pyöräilyonnettomuuden seurauksena.

Hartwegin, 24, pyörän eturengas lukkiutui ja sveitsiläinen menetti kulkupelin hallinnan kesäharjoitusten yhteydessä. Hartweg kaatui pahasti ja hänen olkanivelsiteensä repeytyivät. 

Hartweg leikattiin Sveitsissä, ja edessä on kuntoutus. Hartweg kirjoitti Instagramissa, että hänen kesäkautensa oli käynnistynyt "täydellisimmin", mutta nyt näyttää siltä, että suvesta tulee hänelle toistaiseksi raskain.

– On suuri järkytys hyväksyä tämä. Edessä on pitkä paluuvaihe, jotta olen valmis helmikuussa. Painopiste muuttuu siihen, että tulen terveeksi ja paranen kunnolla, ja katsotaan sitten, Hartweg kuvaili.

Hartweg julkaisi kuvia, joissa hänellä oli käsi kantositeessä, ja yhdessä otoksessa hän makasi sairaalavuoteella.

Ampumahiihdon MM-kisat järjestetään helmikuussa 2025 Sveitsin Lenzerheidessa, jossa Hartweg myös asuu. Kisat ovat kimmeltäneet sveitsiläishuipun suurena tavoitteena.

Hartweg on yltänyt ampumahiihdon maailmancupin henkilökohtaisissa kilpailuissa palkintokorokkeelle toistaiseksi kahdesti. Ensimmäisen kerran hän riemuitsi saavutuksesta kakkossijalla Kontiolahdella marraskuussa 2022. Myöhemmin samalla kaudella mies ylsi toiseksi maailmancup-kisassa Holmenkollenilla.

Aikuisten MM-kisoissa Hartweg on yltänyt parhaimmillaan henkilökohtaisessa kilpailussa kuudenneksi Oberhofissa 2023.

Hartweg on normaalimatkan alle 19-vuotiaiden maailmanmestari vuodelta 2019. 

Lue myös:

    Uusimmat