Ampumahiihdon maailmanmestari lopettaa uransa – Kaisa Mäkäräinen reagoi nopeasti

Ampumahiihdon maailmanmestari Veronika Vitkova, 31, päättää uransa. Raskaana oleva tshekki kertoi päätöksestään sosiaalisessa mediassa.

– Se oli siinä. Kaunis ampumahiihto-osuus elämässäni päättyy ja uusi vaihe alkaa perheen kanssa. Arvostan, että pystyin olemaan osa tshekkiläisen ampumahiihdon buumia, Vitkova kirjoitti.

Vitkova saavutti sekaviestin MM-kultaa Kontiolahdella 2015 ja MM-pronssia Nove Mestossa 2013. Hänen meriittilistaltaan löytyy myös sekaviestin olympiahopea Sotshista 2014 ja pikamatkan henkilökohtainen olympiapronssi Pyeongchangista 2018.

Parhaimmillaan Vitkova sijoittui maailmancupin kokonaiskilpailussa neljänneksi kaudella 2014–15. Tuolla kaudella hän saavutti myös uransa ainoan henkilökohtaisen maailmancup-kisan voiton Oberhofin pikamatkalla. Palkintokorokkeelle Vitkova ylsi ampumahiihtäjänä kaikkiaan 13 henkilökohtaisessa maailmancupin kilpailussa.

Uransa niin ikään tähän kevääseen päättänyt Kaisa Mäkäräinen reagoi Vitkovan lopettamisilmoitukseen nopeasti.

– Kiitos niin monista yhdessä kilpailluista vuosista. Nauti uudesta elämästäsi! Mäkäräinen kirjoitti Vitkovan Instagram-julkaisun kommenteissa.


Lue myös:

    Uusimmat