Ammattimainen dopingaineiden myynti Tor-verkossa toi liki kolmen vuoden tuomion – päätekijä auttoi avaamaan salatun muistitikun

Muun muassa ammattimainen dopingaineiden välitys Tor-verkossa toi laittoman kaupankäynnin pääarkkitehdille lähes kolmen vuoden tuomion. Lapin käräjäoikeus antoi tuomionsa tiistaina.

Päätekijä tunnusti teot ja luovutti viranomaisille salatun muistitikun avaamiseen tarvittavat tiedot. Tikulla oli seikkaperäinen selvitys kaupankäynnistä.

Oikeus katsoi, että mies välitti sivustolla myös nuuskaa ja huumausaineeksi luokiteltua fenatsepaami-lääkevalmistetta. Doping- ja lääkeaineidenkaupasta päätekijä sai myyntituloja omaan käyttöön noin 2 000– 2 500 euroa kuukaudessa syksystä 2016 alkaen ja nuuskakaupasta lisäksi noin 1 000 euroa kuukaudessa.

–  Rikoksen kohteena on ollut huomattavan suuri määrä erilaisia dopingaineita. Pääosa rikoksen kohteena olleista dopingaineista on ollut anabolisia steroideja ja testosteronivalmisteita. Menettelyn keskittyminen vaarallisimpina pidettäviin dopingaineisiin on lisännyt tekojen vaarallisuutta ja vahingollisuutta. Dopingaineiden levittäminen on tapahtunut myös ammattimaisesti sitä varten perustetun verkkosivuston välityksellä, mikä on mahdollistanut aineiden välittämisen eri puolille Suomea ja laajan asiakaspiirin, oikeus totesi.

Jo ennen oman sivuston avaamista jutun päätekijä oli myynyt erään toisen henkilön hankkimia doping-aineita ja saanut siitä tuloja 4  000–5  000 euroa.

Aineet Itä-Euroopasta

Dopingaineita olivat päätekijän käsityksen mukaan tulleet Bulgariasta tai jostain muusta Itä-Euroopan maasta.

Laittoman kaupan 34-vuotias pääarkkitehti tuomittiin törkeästä doping-rikoksesta, törkeästä huumausainerikoksesta, salakuljetuksesta, törkeästä veropetoksesta, lääkerikoksesta ja ampuma-aserikoksesta 2 vuoden 9 kuukauden vankeusrangaistukseen. Oikeus katsoi teon kuitenkin yhdeksi kokonaisuudeksi, mikä alensi tuomiota. Tuomiota alensi myös se, että mies edisti rikosten selvittämistä.

Päätekijän apuri osallistui doping-aineiden myyntiin neljän kuukauden ajan. Hänet oikeus tuomitsi vuoden ja yhdeksän kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat