Mainos

Amerikkalaispoika pelasti suomalaisen internetin avulla

Sairastunut suomalainen nainen sai apua maapallon toiselta puolelta internetin kautta, kertovat amerikkalaiset lehdet. Auttajana oli 12-vuotias Sean Redden Texasista, ja apua sai 20-vuotias suomalainen Etelä-Suomesta.

Dallas Morning News -lehti kertoo, että Sean oli 14. tätä kuuta Internetin keskusteluryhmässä, kun ryhmään yhtäkkiä liittyi uusi henkilö, joka viestitti "Hello, help me". Muut keskusteluryhmän jäsenet pitivät viestiä pilana. Kun avunpyynnöt jatkuivat Sean otti asian vakavasti, pyysi äitinsä paikalle ja kehotti tätä soittamaan poliisille.

Dentonin piirikunnan sheriffintoimistossa oltiin ällistyneitä, mutta sieltä otettiin yhteyttä Suomen viranomaisiin. Sean oli edelleen tietokoneyhteydessä naiseen, joka kertoi tilansa pahenevan kaiken aikaa. Nainen kertoi kärsivänsä astmasta ja ilmoitti Seanille nimensä, puhelinnumeronsa ja osoitteensa.
-Se oli villiä, kuvaili tilannetta Debbie Strachan sheriffintoimistosta.

Suomessa lähetettiin ambulanssi hakemaan naista, mutta hänen olinpaikastaan ei ollut täyttä varmuutta. Sean sai tarkat tiedot naiselta, ja niin ambulanssimiehistö pystyi paikantamaan naisen, joka oli jäänyt yksin lukittujen ovien taakse erään opiston tietokoneluokkaan.

Sean ja hänen äitinsä eivät ole sen koommin kuulleet naisesta, mutta haluaisivat tietää, kuinka tämä nykyisin voi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.