Amerikkalaisnainen julkaisi kuvan, jonka nähtyäsi et halua enää koskaan käyttää käsienkuivainta julkisessa vessassa

Kalifornialaisnaisen kuva saa sinut todellakin harkitsemaan, haluatko käyttää yleisten vessojen käsienkuivainta enää koskaan. 

Kaliforniassa asuvan Nichole Wardin julkaisema kuva käsienkuivaimen saastuttamasta petrimaljasta on levinnyt hurjaa vauhtia Facebookissa – eikä syyttä!

Wardin reilu viikko sitten julkaisemaa kuvaa on jaettu jo reilusti yli puoli miljoonaa kertaa.

"Älkää koskaan kuivatko käsiänne niissä enää"

Wardin kuvassa on petrimalja, jossa kasvaa sieniä ja bakteereja. Syy petrimaljan kasvustoon on iljettävä ja saa sinutkin harkitsemaan uudelleen, mihin kuivaat kätesi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Okei tyypit, oletteko valmiita tajuntanne räjäyttämiseen? Ward kyselee kuvan yhteydessä.

Ward selittää, että kuvassa näkyvät eliöt ovat kasvaneet petrimaljaan vain muutamassa päivässä. Ward oli työntänyt avoimen maljan julkisen vessan suljettuun käsienkuivaimeen kolmen minuutin ajaksi.

– Älkää koskaan kuivatko käsiänne niissä enää, hän kehottaa.

"Luulet lähteväsi pois puhtain käsin"

Tutkijan mukaan maljasta löytyy useita kantoja mahdollisesti tauteja aiheuttavia sieniä ja bakteereja, joita käsiään kuivaava ihminen huljuttelee käsissään.

– Ja luulet lähteväsi pois puhtain käsin.

Wardin huomio ei tule yllätyksenä, sillä monet tutkimukset puoltavat paperipyyhkeiden käyttöä käsienkuivainten sijaan. Muun muassa vuonna 2016 Journal of Applied Microbiology -julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan käsienkuivaimet levittävät bakteereja 1300 kertaa enemmän kuin paperipyyhkeiden käyttäminen.  

Yhtiö yllättynyt tuloksista

Wardin testaama käsienkuivain oli Dysonin. Yhtiön edustaja on kommentoinut viraaliksi räjähtynyttä kuvaa toteamalla tulosten olevan yllättäviä, ja huomauttamalla, että käytetty metodi on heille epäselvä. Edustaja vakuuttaa Dysonin kuivainten olevan tutkitusti hygieenisiä, kertoo ABC Action News.

Ward itse huomauttaa päivityksessään, että kuvan tarkoitus on levittää tietoisuutta, ei pelkoa. Tietoisuutta todellakin on levitetty, sillä kuvaa on jaettu yli puoli miljoonaa kertaa, ja sillä on yli 140 000 tykkäystä. 

– Menin tänään julkiseen vessaan, ja heti kun näin kuivaimen post-traumaattinen stressini tämän kuvan johdosta alkoi vaikuttaa, totesi eräs Daniel-niminen kommentoija.

– Niin hiton iljettävää! En koskaan enää käytä niitä kuivaimia, toteaa Krystle-niminen nainen.

***

6:59

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja