Mainos

Amerikkalaismies aikoi ylittää vaarallisen rajan Pohjois-Koreaan – kertoi halunneensa auttaa konfliktin ratkaisemisessa

Etelä-Korean viranomaiset ovat karkottaneet maasta vajaa kuusikymppisen amerikkalaisen miehen, joka harhaili lähellä Pohjois-Korean ja Etelä-Korean välistä äärimmäisen tiukasti linnoitettua rajaa.

Tapauksesta kertovat muun muassa Los Angeles Times ja ABC News. Etelä-Korean viranomaiset ottivat Bruce Byron Lowrancen kiinni siviileiltä kielletyltä alueelta, aivan Koreoiden välisen demilitarisoidun vyöhykkeen tuntumasta.

Lowrance otettiin kiinni viikko sitten maanantaina ja hänet on sittemmin karkotettu takaisin Yhdysvaltoihin.

Viranomaisten mukaan mies oli matkustanut Etelä-Koreaan, koska hän halusi auttaa Korean niemimaalla vellovan kriisin ratkaisemisessa. Tämän tehdäkseen mies oli aikeissa mennä rajan yli Pohjois-Korean puolelle.

Etelä-Korean armeijan edustajan mukaan mies oli saapunut maahan marraskuun kolmas päivä. Amerikkalainen oli antanut kuulustelujen aikana viranomaisille sekavia ja ristiriitaisia lausuntoja tarkoitusperistään.

– Hän antoi lausunnon, jonka mukaan hän voisi auttaa jollain lailla Pohjois-Koreassa, eteläkorealainen kenraali Suh Wook totesi tapauksen tiimoilta pidetyssä kuulemisessa.

Kenraalin mukaan miehellä ei ollut mukanaan välineistöä. jolla tämä olisi voinut ylittää esimerkiksi demilitarisoidulla vyöhykkeellä olevat piikkilankaesteet. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.