Amerikkalaisisä avautuu siitä, millaista on elää villikkolapsen vanhempana: "Jos hän olisi ollut ensimmäinen lapsemme, hän olisi myös ollut viimeinen"

Supernanny Pia Penttala kertoo vinkit lastenhoitoon poikkeustilanteessa –"Rutiinit pitäisi säilyttää" 8:48
Supernanny Pia Penttala kertoo vinkit lastenhoitoon poikkeustilanteessa: "Rutiinit pitäisi säilyttää"

Clintin tytär Aspen on todellinen villikko, joka keksii jatkuvasti kaikenlaista, osin luvatontakin puuhaa. – Jos sinulla ei ole ollut villiä lasta, ei sinulla ole aavistustakaan, isä toteaa.

Clint Edwards on valmis myöntämään sen, minkä moni ulkopuolinenkin helposti huomaa: perheen Aspen-tytär on todellinen villikko.

– Nyt hän on kuusivuotias. Hän on kuopuksemme, ja voin sanoa tämän ehdottoman rehellisesti: jos hän olisi ollut ensimmäinen lapsemme, hän olisi myös ollut viimeinen, Oregonissa asuva Clint kuvailee Scary Mommy -sivustolla.

Clint ja Aspen. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Aspen on heittänyt iPadin lastenaltaaseen, hakannut toisen näytön rikki..."

Tekstissään Clint huomauttaa, ettei hänen lapsensa ole "eloisa", vaan täysin pitelemätön, ja hän itse on uupunut. Koronapandemian aikana Clint on havainnut, ettei Aspen pysähdy koskaan: hän puhuu jatkuvasti, keksii koko ajan tekemistä ja on esimerkiksi keskeyttänyt lähes kaikki Clintin videopalaverit.

– Eilen hän otti kaikki säilykepurkit kaapista, siis jokaisen, jotta voisi rakentaa linnan kuningatar Elsalle. Kun käskin häntä panemaan tölkit pois, hän vain kaatoi ne ja alkoi itkeä, Clint kuvailee.

– Aspen on heittänyt iPadin lastenaltaaseen, hakannut toisen näytön rikki kaleidoskoopilla ja heittänyt isoäitinsä iPhonen vessanpönttöön.

"Hän vain on sellainen, ja olen hyväksynyt sen"

Clint huomauttaa, että moni vanhempi kokee nyt varmasti tarvetta antaa hänelle neuvoja esimerkiksi sen suhteen, miten Aspen pitää panna arestiin, tai miten hänen tavaransa täytyy takavarikoida.

– Jos sinulla ei ole ollut villiä lasta, ei sinulla ole aavistustakaan. Vilin lapsen kansa eläminen on kuin eläisi sissiterroristin kanssa, hän on aina askelen edellä ja talon alla on tunneli, joka on rakennettu vain väijytyksiä varten, Clint kuvailee.

– Voisin asentaa valvontakameroita, lämpösensoreita ja lasereita, jotta hän ei joutuisi hankaluuksiin, ja silti hän löytäisi jonkun tavan hankkiutua niihin. Hän vain on sellainen, ja olen hyväksynyt sen.

Lapsella yksi "salainen ase"

Clint huomauttaa, että jokaisella villikkolapsella tuntuu olevan yksi salainen ase: juuri, kun Clint itse on valmis luovuttamaan ja vain häipymään, Aspen tekeekin jotakin ihastuttavaa ja huomaavaista.

Telttaretkellä Clint kamppaili saadakseen Aspenin nukkumaan, kun löysikin laukustaan lapsen sinne piilottaman apina-pehmoeläimen. Aspen oli pakannut isälleen lelun siltä varalta, että tätä "alkaisi pelottaa".

– Tiedän, se on hupsua, mutta se oli suloisin, ajattelevaisin ele, jonka olin kokenut aikoihin. En voinut olla tajuamatta, että tyttäreni aidosti välittää minusta tavalla, jolla vain suloinen ja hankaluuksia aiheuttava kuusivuotias voi välittää, Clint kuvaa.

– Olen varma, että olet kokenut saman omien lastesi kanssa. Sinulla ei ole yhtäkään hermoa jäljellä, kun lapsesi antaa mitä suloisimman halin, tai sanoo "rakastan sinua".

Clint kehottaakin nauttimaan suloisista hetkistä varsinkin koroanpandemian aikana, kun kotona oleileminen aiheuttaa muutenkin jännitteitä perheisiin.

– Ehdotan, että etsit tällaisia hetkiä, nautit niistä, otat niistä irti kaiken rakkauden, koska, rehellisesti, nuo hetket voivat olla ainoa asia, joka saa sinut olemaan häipymättä. Ja koska kuitenkin olette uteliaita: kyllä. Nukuin sen apinapehmolelun kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat