Mainos

Amerikkalaiset televisioyhtiöt: Al-Qaida-johtaja kuollut?

Yhdysvaltain puolustus- ja tiedusteluviranomaiset kieltäytyivät kommentoimasta myöhään eilen tietoja, joiden mukaan merkittävä al-Qaida-johtaja on kuollut Afganistanin kaakkoisosassa tällä viikolla. Mahdollisesti surmansa saaneen taistelijan henkilöllisyydestä ei ole tietoa. Tiedotusvälineet eivät ole sulkeneet pois sitä mahdollisuutta, että hän voisi olla myös Osama bin Laden.

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA ja puolustusministeriö eivät ole antaneet toistaiseksi asiasta lausuntoa. Sen sijaan Yhdysvaltain armeijan komentaja Frank Merriman vakuutti, ettei kyse ole ainakaan "meidän operaatiostamme".

Amerikkalaiset televisioyhtiöt siteerasivat nimettöminä pysyviä lähteitä uutisoidessaan, että CIA:lle kuuluvasta miehittämättömästä Predator-lentokoneesta ammuttiin maanantaina ohjus Afganistanissa Zawar Khilin kaivosalueella. Iskun kohteena kerrottiin olleen mahdollisesti keskeistä al-Qaida-johtajista koostuva joukko.

Televisioyhtiö CBS:n uutisten mukaan Osama bin Ladenin ja hänen tärkeimpien alaistensa uskotaan piileskelleen Zawar Khilin lähistöllä sen jälkeen, kun Yhdysvallat pommitti Tora Boran vuoristoa kaksi kuukautta sitten.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.