Mainos

Ameria vaaditaan selvitystilaan

Helsingin käräjäoikeudelle on jätetty haastehakemus, jossa vaaditaan Amer-yhtymän asettamista selvitystilaan.

Amerin tänään antaman pörssitiedotteen mukaan hakemus perustuu väitteeseen, että Amerin osakkeenomistajien enemmistö olisi käyttänyt väärin enemmistöasemaansa päättäessään lordi Moynelle myytyjen osakkeiden lunastamisesta ja osakesarjojen yhdistämisestä.

Amerin ylimääräinen yhtiökokous päätti 26. elokuuta äänestyksen jälkeen yhtiön kahden osakesarjan yhdistämisestä siten, että kutakin äänivaltaista K-osaketta kohden annetaan 1,5 A-osaketta. Etenkin osakkeiden vaihtosuhde herätti yhtiökokouksessa keskustelua.

Amerista todetaan, että osakeyhtiölain mukaan yhtiö voidaan osakkeenomistajien kanteesta asettaa selvitystilaan, mikäli joku osakkeenomistaja on tahallisesti väärinkäyttänyt vaikutusvaltaansa yhtiössä ja selvitystilan asettamiseen on erittäin painavia syitä. Amerin johto katsoo Eternelli Oy:n ja Ari Neuvosen jättämän vaateen olevan täysin perusteettoman. Yhtiö aikoo kiistää sen kaikilta osin.

Haasteen takana oleva yhtiö ja henkilö omistavat yhteensä 6000 Amerin osaketta eli 0,02 prosenttia yhtiöstä. Amerin toimitusjohtaja Roger Talermo arvioi haasteella tavoiteltavan osakkeiden lunastusta ja mahdollisimman hyvää omille osakkeille. Talermo ei kuitenkaan usko asian etenevän lunastukseen saakka.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.