Amber Heard pyytää kunnianloukkausoikeudenkäynnin tuomion kumoamista

Johnny Depp voitti oikeudenkäynnin Amber Heardia vastaan 11:01
Johnny Depp voitti oikeudenkäynnin Amber Heardia vastaan

Amber Heard on pyytänyt Virginian tuomaria kumoamaan hänen ja Johnny Deppin oikeudenkäynnin tuomion.

Ex-aviomiehensä, näyttelijä Johnny Deppin kunnian loukkaamisesta kesäkuun alussa tuomittu näyttelijä Amber Heard on pyytänyt yhdessä lakitiiminsä kanssa, että kunnianloukkausoikeudenkäynnin tuomio kumottaisiin. Asiasta uutisoivat muun muassa New York Times ja Mirror.

Heardin asianajajat jättivät perjantaina 1. heinäkuuta 43 sivuisen virallisen pyynnön, että kunnianloukkausoikeudenkäynnin lopullinen tuomio kumottaisiin kokonaan, samoin kuin miljoonien dollarien vahingonkorvaussumma, joka Heardin määrättiin maksamaan Deppille.

Heardin lakitiimi pyytää uutta oikeudenkäyntiä vedoten siihen, etteivät oikeudessa esitetyt väitteet tue näyttelijälle annettua tuomiota. 

– Depp ei esittänyt minkäänlaisia todisteita sille, että Heard ei olisi kokenut olevansa väkivallan uhri, asiakirjassa sanotaan.

– Tämän vuoksi lailliset perusteet Heardin pahantahtoisuudelle eivät täyty, ja oikeuden päätös tulisi mitätöidä.

Heardin asianajajat väittävät myös, että paneelin valamies 15 on saatettu valita oikeudenkäyntiin laittomasti antamalla väärä syntymäaika. Lakitiimi väittää, että valamies syntyi vuonna 1970, vaikka tuomioistuimen virkamiehet ovat ilmoittaneet hänen syntymävuodekseen 1945. Pyynnössä vaaditaan asian selvittämistä.

– Tämä ristiriita herättää kysymyksen siitä, saiko valamies 15 todella kutsun valamiehistön tehtäviin ja oliko tuomioistuin tarkastanut hänet asianmukaisesti, asianajajien hakemuksessa pohdittiin.

Mirror kertoo, että Deppin johtava asianajaja Ben Chew totesi Courthouse Newsille antamassaan lausunnossa, että he osasivat odottaa Heardin ja tämän lakitiimin pyyntöä ja sen sisältöä.

Depp nosti Heardia vastaan siviilikanteen kunnianloukkauksesta vuonna 2019 johtuen Heardin kirjoittamasta mielipideartikkelista, joka julkaistiin Washington Post -lehdessä vuonna 2018. Artikkelissa Heard kuvaili itseään "julkisuuden henkilöksi, joka edustaa perheväkivallan uhria".

Virginialainen valamiehistö päätti kesäkuun alussa kuusi viikkoa jatkuneen oikeudenkäynnin jälkeen, että sekä Heard että Depp olivat syyllistyneet toistensa kunnian loukkaamiseen.

Depp kuitenkin voitti ex-vaimonsa vahingonkorvauksissa, sillä valamiehistö määräsi Heardin korvaamaan Deppille 15 miljoonaa dollaria kunnianloukkauksesta. Summasta 10 miljoonaa dollaria on vahingonkorvausta ja viisi miljoonaa rangaistuksellista vahingonkorvausta. Virginian osavaltiossa jälkimmäisen vahingonkorvauksen maksimisumma on kuitenkin 350 000 dollaria, joten tuomari joutui leikkaamaan summaa reilusti.

Depp puolestaan tuomittiin maksamaan Heardille 2 miljoonan dollarin vahingonkorvaukset.

Heard sanoi heti tuomionluvun jälkeen, ettei hänellä ole varaa maksaa Deppille vahingonkorvauksia ja että hän aikoo valittaa oikeuden päätöksestä.

Lue myös:

    Uusimmat