Amazon, Sony ja LG jäävät pois – pelko koronaviruksesta iski Barcelonan jättimäisille mobiilimessuille

Koronavirusepidemia on iskenyt myös Espanjan Barcelonassa loppukuusta järjestettäviin mobiilialan jättimessuihin. Asiasta kertoo muun muassa El País

Verkkokauppajätti Amazon on ilmoittanut, ettei se osallistu 24.-27. helmikuuta pidettäville Mobile World Congress -messuille koronaepidemian takia. Samalla on peruttu useita tilaisuuksia, joihin Amazonin oli määrä osallistua.

Jo aiemmin osallistumisensa ovat peruneet LG, Ericsson ja Nvideia. Järjestäjät pelkäävät, että Amazonin tuore ilmoitus saattaa rohkaista myös muita messuille ilmoittautuneita jättäytymään sittenkin pois.

Hygienia erityissyyniin

Messujärjestäjät puolestaan ovat ilmoittaneet, ettei tapahtumaan hyväksytä näytteilleasettajia Hubein provinssista Kiinasta, mistä koronavirus on alkanut levitä muualle maailmaan. Messuille ei myöskään oteta henkilöitä, jotka ovat 14 edeltävän päivän aikana vierailleet Kiinassa.

Kiinalaisyritykset muodostavat noin 5-6 prosenttia Mobile World Congressin näytteilleasettajista.

Järjestäjät ovat myös ilmoittaneet, että messuosallistujien terveydentilaa tarkkaillaan tehostetusti. Lisäksi hygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota niillä näyttelyalueilla, joilla esitellään esimerkiksi kosketusnäyttöjä ja mikrofoneja sekä yleisissä tiloissa kuten vessoissa.

Barcelonaan on ennustettu saapuvat 106 000 messuvierasta, mutta määrä saattaa laskea koronaviruksen takia merkittävästikin. Hotellit ja muut majoitusliikkeet ovat raportoineet peruutustahdin kiihtymisestä messujen lähestyessä.

Mobile World Congressin järjestäjä GSMA vakuuttaa kuitenkin, että messut pidetään koronahuolen kasvusta huolimatta. Järjestäjän mukaan osallistujayrityksiä on yli 2 800.  

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja