Mainos

Älypuhelinten hintojennousu historiallisen kovaa – täällä hinnat nousivat eniten

Jos älypuhelimet tuntuvat kallistuvan, ei kyse ole harhakuvitelmasta. Markkinatutkimusyhtiö GFK:n mukaan älypuhelinten hinnat ovat nousseet seitsemän prosenttia viime vuoden heinä-syyskuusta, mikä on historiallisesti merkittävä kasvulukema. Eniten kasvua oli Keski- ja Itä-Euroopassa, Latinalaisessa Amerikassa, Kiinassa ja Aasian kehittyvissä maissa. Vastaavasti perinteisesti vahvoilla markkina-alueilla, kuten Pohjois-Amerikassa ja Länsi-Euroopassa, kasvu oli vaisua.

Pohjois-Amerikassa älypuhelinten kappalemyynti laski heinä-syyskuussa prosentilla 49,3 miljoonaan, mutta myynnin kokonaisarvo nousi prosentilla 19,1 miljardiin dollariin. Keski- ja Itä-Euroopassa myynnin kappalemäärät olivat selvästi pienemmät (22,3 miljoonaa), mutta nousua myynnissä tapahtui 9 prosenttia. Myynnin kokonaisarvon osalta nousu oli vieläkin suurempaa, kasvaen peräti 26 prosenttia 5,1 miljardiin dollariin.

Koko vuoden ennusteessaan GFK arvioi maailmanlaajuisen älypuhelinmyynnin nousevan 4 prosentilla kappalemäärissä ja 10 prosentilla myynnin kokonaisarvossa (verrattuna viime vuoteen). Jälleen Keski- ja Itä-Euroopassa kasvu on suurinta, myynnin kokonaisarvon kasvaessa arviolta 25 prosenttia viime vuodesta.

Hieman kuvaa älypuhelinten hintojen noususta keskeisten älypuhelinvalmistajien hintojen korotuksista. Siinä, missä alkuperäisen iPhonen tai Galaxy S:n sai vajaa vuosikymmen sitten 500 dollarilla, ovat nykyhinnat nousseet lähes kaksinkertaisiksi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.