Mainos

Aluevesiloukkaukset puhuttivat Finlandia-talossa: "Vahvistaa kuvaa jännittyneestä tilanteesta"

Merivoimien saamat havainnot mahdollisesta aluevesiloukkauksesta puhuttivat myös uutta eduskuntaa valtiopäivien avajaisissa. Myös Tasavallan presidentti Sauli Niinistö otti asiaan kantaa.

Presidentti Niinistön mukaan on aina vakavaa, jos käy ilmi, että Suomen aluevesiä on loukattu sota-aluksella.  

Niinistö muistuttaa silti, että tapaus täytyy nyt tutkia jotta tiedetään, mitä veden alla on todella tapahtunut. Hänen mielestään ei ole syytä jossitella sillä, kuka asialla on mahdollisesti ollut, vaan tapahtunut pitää selvittää ja reagoida vasta, jos aihetta on.  

Myös kansanedustajat kommentoivat tapausta MTV Uutisten toimittajalle Jenni Kivessillalle.

Presidentti Niinistön mielestä Merivoimat toimi päättäväisesti ja oikein tilanteessa, jossa vedenalaista toimintaa havaittiin Helsingin edustalla.   
Valvontajärjestelmä näyttää Niinistön mukaan toimivan.  

– Meillä on Merivoimilla ja ylipäätään aluksen kapteenilla aikamoiset valtuudet, ja hän niitä käytti minusta oikein, Niinistö sanoi toimittajille valtiopäivien avajaisissa.  

Niinistön mielestä tilanne on onneksi se, vaikka rantaviivaa on paljon, siellä on myös paljon matalikkoja ja riskialueet tiedetään hyvin.  
Presidentin mukaan tapaus vahvistaa kuvaa Itämeren jännittyneestä tilanteesta, jossa aktiivisuus on lisääntynyt.  

– Kyllä tämä kuva on nähty Itämeren yllä jo ilmassa moneen kertaan. Ja ei ollut mitenkään vaikea ennustaa - itsekin olen ennustellut jo viime syksynä - että valitettavasti Itämerellä tämän tyypin liikenne lisääntyy, mitä ilmassa on nähty. Mitä tuolla veden alla on sitten ollut, niin se jää selvitysten varaan.  


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.