Alppitähti Lindsey Vonn räväyttää: haluaa haastaa mieslaskijat suosikkikisassaan!

Alppihiihdon kirkkain naistähti Lindsey Vonn haluaa haastaa maailman parhaat mieslaskijat syöksyrinteessä.

Yhdysvaltojen hiihto- ja lumilautaliitto USSA aikoo lähettää ensi viikolla virallisen ehdotuksen Kansainväliselle hiihtoliitolle FIS:lle Vonnin osallistumisesta miesten maailmancupin kisaan tulevalla kaudella.

Vonnin tähtäimessä on erityisesti marraskuun lopussa Lake Louisen rinteessä laskettava syöksykisa, jonka hän on voittanut naisten maailmancupissa 14 kertaa.  

– Yksityiskohdat ovat vielä epäselviä, mutta tämä on odotettu aihe, joka jakaa FIS-toimitsijoiden mielipiteet, FIS:n tiedotteessa todettiin. 

Vonn ehdotti kisaamista miehiä vastaan ensimmäisen kerran jo viisi vuotta sitten, mutta tuolloin hänen toivomuksensa tyrmättiin.

Lokakuussa 33 vuotta täyttävä Vonn sanoi viime vuonna, että "hän haluaisi päihittää muutaman pojan ja laittaa sitten monot naulaan".

– Tiedän, etten voittaisi koko kisaa, mutta haluaisin ainakin mahdollisuuden yrittää. Uskon, että olen voittanut tarpeeksi maailmancupissa ansaitakseni sen arvostuksen, että saan edes mahdollisuuden, Vonn kommentoi Denver Postille alkuvuodesta.

Yhdysvaltalainen Vonn on voittanut maailmancupissa 77 osakilpailua. 

Lähde: The Guardian

Lue myös:

    Uusimmat