Alonson F1-siirrossa erikoisia käänteitä – Alpine-pomo vihjasi tulevasta jo aiemmin?

Fernando Alonson siirto ensi kaudeksi Aston Martinin F1-talliin tuli melkoisena yllätyksenä Unkarin GP:n jälkeisenä aamuna. Mutta koska päätös Sebastian Vettelin korvaamisesta todella tehtiin?

Aston Martin tiedotti maanantaina tehneensä monivuotisen sopimuksen Alonson kanssa. Espanjalainen siirtyy Renault’n omistamasta Alpinen tallista.

Alonson siirto on jatkumoa Sebastian Vettelin torstaina ilmoittamalle lopettamispäätökselle. Nelinkertainen mestari siirtyy syrjään kuluvan kauden päätteeksi.

Erikoiseksi tapahtumien kulun tekee se, että Alonso vakuutti vielä Vettelin lopettamisen tultua julki olevansa halukas jatkamaan Alpinella.

– Prioriteettini on jatkaa Alpinella, koska olemme työstäneet ja kehittäneet tätä projektia yhdessä kahden vuoden ajan. Olemme yhä kilpailukykyisempiä, ja minun toiveeni on varmaankin jäädä, Alonso totesi tuolloin.

Alpine on vähitellen noussut valmistajien MM-sarjan nelossijalle. Nyt Alonso vaihtaa tiimiin, joka on kovista satsauksista huolimatta pudonnut viimeistä edelliseksi.

Vettel julisti jatkohalujaan, Alpine-pomo vihjasi Piastrista

Vettel puolestaan totesi vielä 21. heinäkuuta, että hänellä on ”selvä aikomus jatkaa” tallissa. Tuolloin BBC uutisoi myös Aston Martinin toivovan saksalaismestarin jatkoa.

Samana viikonloppuna tuon haastattelun aikoihin Alpinen toimitusjohtaja Laurent Rossi heitti ilmoille spekulaation, kun häneltä kysyttiin australialaisen superlupauksen Oscar Piastrin tulevaisuudesta.

– No, Fernandon sopimus päättyy tähän vuoteen, joten me tietysti keskustelemme hänen kanssaan, Rossi kommentoi Motorsport Weekin artikkelissa.

– Rakennamme skenaariota hänelle ja Oscarille. Ideana on, että he molemmat ovat paikan arvoisia kuskeja, ja näkisimme mielellämme heidän ajavan ensi vuonna.

Rossilta kysyttiin tässä kohtaa, tarkoittaisiko tämä sitä, että molemmat nähtäisiin ensi vuonna lähtöruudukossa.

– Luulen niin, Rossi vahvisti.

Alpine toivotti Aston Martinin tiedotteen jälkeen Alonsolle kaikkea hyvää tulevaisuuteen. Ensi kauden kokoonpanonsa ranskalaistalli sanoi paljastavansa ”aikanaan”.

Vettelin tilanteen on spekuloitu vaikeutuneen Aston Martinilla sen jälkeen, kun hän ilmaisi kesäkuun Kanadan GP:n yhteydessä mielensä maassa tapahtuvaa öljyhiekan jalostusta vastaan. Tallin omistaja Lawrence Stroll on kanadalainen miljardööri, jolla on vahvat siteet öljynjalostukseen myös Aston Martinin pääsponsorin, saudiyhtiö Aramcon kautta.

Lue myös:

    Uusimmat