Alonso mystisenä sopimuksestaan: "Se ei ole vuoden mittainen"

McLarenin julkaiseman tiedotteen sanamuoto jätti ilmoille kysymyksen Fernando Alonson uuden sopimuksen kestosta. Kuskin mukaan se ei ole ainakaan yhden vuoden jatkosopimus.

MAINOS

USA:n F1-viikonloppu
C Morella!

Perjantai: Harjoitukset klo 17.55 ja 21.55
Lauantai: Harjoitukset klo 18.55, aika-ajo klo 23.55
Sunnuntai: USA:n GP klo 21.55, ennakkotunnelmat klo 20.35!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More ja aloita katselu vaikka heti.

Tiimi ilmoitti espanjalaisen jatkavan kaudella 2018 Stoffel Vandoornen tallikaverina. Alonso kuitenkin vihjaa, ettei tämä tarkoita sopimuksen päättyvän ensi kauteen.

– Me emme puhu sopimuspykälistä, mutta se ei ole yhden vuoden sopimus, Alonso kommentoi torstain lehdistötilaisuudessa Texasissa.

On siis mahdollista, että Alonsolla on sopimuksessaan tallin suorituskyvyyn sidoksi olevia purkupykäliä. Viimeksi hän teki McLarenin kanssa kolmivuotisen sopimuksen, joka ainakin entisen tallipomon Ron Dennisin mukaan oli niin vesitiivis, että esti täydellisesti myös mahdollisen siirron Mercedekselle Nico Rosbergin lopetettua.

Alonso kertoo vakuuttuneensa McLarenin taidosta rakentaa menestyvä F1-auto, ja kun ensi kaudella alle saadaan nykyistä Hondaa kilpailukykyisempi Renault-moottori, asiat näyttävät valoisilta.

– Jätimme kaikki ovet auki. Keskustelin kaikkien kanssa, joiden kanssa halusinkin. McLarenin projekti oli kuitenkin kaikista pöydällä olleista vakuuttavin, Alonso sanoi.

Kaikki ei kuitenkaan ollut Alonson mukaan selvää heti Renault-uutisen vahvistuttua.

– Meidän täytyi odottaa muutama viikko, jotta saimme kaiken tarvittavan tiedon moottorista. Nyt oli kuitenkin aika tehdä päätös ja päätin jäädä, koska uskon meidän olevan erittäin kilpailukykyisiä ensi vuonna, Alonso totesi.

Lue myös:

    Uusimmat