Sorsittiinko kahta naista Aamulehden päätoimittajavalinnassa perheen takia? Alma Median johdolle syytteet työsyrjinnästä

Syyttäjä on nostanut syytteen Alma Median toimitusjohtajaa ja henkilöstöjohtajaa vastaan työsyrjinnästä.

Sisä-Suomen syyttäjä on tiedottanut päätöksestä nostaa syytteet toimitusjohtaja Kai Telannetta ja henkilöstöjohtaja Virpi Juvosta vastaan epäillystä Päivi Anttikosken työsyrjinnästä Aamulehden päätoimittajan rekrytointiprosessissa vuonna 2018.

Syyttäjä on ilmoittanut syyttämättäjättämispäätöksestä toisen epäilyksen alla olleen tapauksen johdosta.

Poliisi tutki, että syrjittiinkö päätoimittajan valinnassa kahta naishakijaa perhesyiden perusteella. Toinen heistä on valtioneuvoston nykyinen viestintäjohtaja Päivi Anttikoski, joka kertoi asiasta Suomen Kuvalehden haastattelussa.

Syrjinnästä epäilty toimitusjohtaja Telanne sanoi Anttikosken mukaan, että kymmenenvuotias lapsi ei pärjää ilman äitiä. Rekrytointiprosessi alkoi viime vuoden lopulla ja kesti tämän vuoden puolelle.

Alma Media: Ei vaikutusta asianomaisten asemaan

Alma Media kiistää tiedotteessaan epäiltyjen syyllistyneen työsyrjintärikokseen.

– Yhtiön hallitus on saanut yksityiskohtaisen selvityksen asianomaisilta Alma Median edustajilta. Selvityksen ja keskustelujen pohjalta hallitus luottaa siihen, että rekrytointiprosessissa on toimittu asiallisesti eikä prosessissa ole tapahtunut työsyrjintää, hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila toteaa tiedotteessa.

Ollilan mukaan syytteen nostamisella ei ole vaikutusta asianomaisten asemaan Alma Mediassa.

Lue myös:

    Uusimmat