Ällistyttävää! Tämä olut ei aiheuta lainkaan krapulaa

Tutkijat ovat kehittäneet uudenlaisen oluen, jonka juonti ei aiheuta päänjyskytystä tai pahoinvointia – ainakaan helposti.

Australialaiset tutkijat ovat kehittäneet nesteyttävän oluen, joka sisältää urheilujuomista tuttuja elektrolyyttejä. Nesteyttävien elektrolyyttien ansiosta alkoholipitoista olutta voi nauttia huolettomammin ilman, että keho kärsii nestehukasta. Samalla myös krapula pysyy loitolla.

Tutkijat joutuivat kuitenkin hieman pudottamaan oluen tavallista alkoholipitoisuutta saadakseen juomasta täydellisesti nesteyttävän. Griffithin yliopiston terveysinstituutin tutkijat kehittivät oluen testaamalla neljän eri olutlajikkeen variaatioita. Tutkimuksissa havaittiin, etteivät pienet ainesosamuutokset vaikuttaneet huomattavasti oluen makuun.

– Elektrolyyttejä sisältävällä light-oluella oli ylivoimaisesti paras vaikutus kehoon nesteytyksen kannalta, tutkimusta johtanut professori Ben Desbrow totesi.

Tutkijoiden kehittelemä olut nesteyttää kehoa yli 30 prosenttia tehokkaammin kuin normaali olut. Nestetasapainon ylläpito on erityisen tärkeää, jos haluaa välttää juomisen jälkeisen aamun päänsäryn ja pahoinvoinnin. Olutta ei ole vielä kaupallisesti saatavilla.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat