Ällistyttävä toisen maailmansodan perhesalaisuus paljastui Ronille: "En tiennyt, että äitini oli näin suuri sankari"

Ällistyttävä toisen maailmansodan perhesalaisuus paljastui Ron Negralle: “En tiennyt, että äitini oli näin suuri sankari” 1:50
Agnes Joe Negra salasi pitkään toisen maailmansodan aikana kirjoittamia kirjeitään- Katso mitä tunteita herättävät kirjeet sisälsivät!

Ron Negra sai hämmästyä, kun vuonna 2019 hänen käsiinsä annettiin kirjeet, joita hänen äitinsä oli toisen maailmansodan aikana kirjoittanut.   

Agnes Joe Negra lähetti amerikkalaisten sotavankien läheisille kirjeitse lähes 300 tiedotetta, joissa kerrottiin heidän läheistensä olevan elossa. Sotavankien nimet hän otti ylös radio Berliinin lähetyksistä, joita kuunteli päivittäin.  

– Alunperin radio hankittiin, jotta hän voisi kuulla oliko hänen kadonnut velipuolensa elossa, Ron Negra kertoo.  

Velipuolen nimeä Agnes Joe Negra ei koskaan radiosta kuullut, mutta hän halusi silti lähettää toivekkuutta muille sotavankien läheisille.  

– Ihmiset olivat hyvin iloisia kirjeistäni. Se loi intoa kirjoittaa niitä lisää, Agnes Joe Negra kertoi.  

Joka ilta Radio Berliini ilmoitti viisi sotavangin nimeä ja Agnes otti nimet ja läheisten postiosoitteen ylös. Sitten hän lähetti ne radiosta kuuluviin osoitteisiin ja loppu on historiaa.   

Ron Negra sai tietää kirjeistä vasta pari vuotta sitten. Ällistys oli suuri, kun hänelle selvisi, mitä äiti oli sodan aikana tehnyt.  

– Kotona ei ikinä puhuttu sodasta, Ron Negra kertoi. 

Ron Negra kirjoitti äitinsä kirjeenvaihdosta kirjan, joka julkaistiin Agnes Joe Negran 100-vuotissyntymäpäivän kunniaksi. Kirjassa kerrotaan kirjeiden lisäksi siitä, kuinka Agnesin kadoksissa ollut velipuoli löydettiin.  

Katso videolta tunteellinen kertomus kirjeistä.  

Lähde: CNN, WCBS

Lue myös:

    Uusimmat