Alkueriin jäänyt Ida Hulkko löysi heti syyt MM-pettymykseensä – "Siinä hukattiin liikaa aikaa"

Ida Hulkko jäi alkueriin 100 metrin rintauinnin MM-alkuerissä.

Suomalaisuimari Ida Hulkko oli pettynyt suoritukseensa, kun hän jäi uinnin MM-kisoissa 100 metrin rintauinnin alkueriin.

Hulkko oli omassa erässään kahdeksanneksi nopein ja koko alkuerien 24. nopein, mikä ei riittänyt välieräpaikkaan, sillä jatkoon eteni 16 nopeinta uimaria.

24-vuotias suomalainen myöntää, että välieräpaikan karkaaminen oli kova pettymys.

– Suoraan sanottuna hyvin pettynyt olo tässä vaiheessa. Tietysti kauden paras ja kovin aika, mitä on MM-kisoissa tullut uitua. Askeleita ollaan ehkä otettu oikeaan suuntaan, mutta kyllä siellä jäi paljon parannettavaa, Hulkko harmittelee tiedotteessaan.

Hulkko löysi omasta uinnistaan heti osa-alueita, jotka saattoivat maksaa välieräpaikan.

– Erityisesti 50 metrin käännökseen tuloon ja itse käännökseen hukattiin liikaa aikaa eikä sieltä sitten saatu viimeiselle 25 metrille kaikkea kestävyyttä irti, mitä on treenattu. Olisi ollut välieriin mahkut hyvällä uinnilla.

MM-kisaurakka ei suinkaan ole Hulkon osalta ohi, sillä hänet nähdään vielä altaassa lauantaina 50 metrin rintauinnin alkuerissä. Maanantaina uidun 100 metrin rintauinnin osalta katseet kääntyvät seuraavaksi syksyyn ja olympiarajan rikkomiseen.

Hulkko pysäytti alkuerissä digitaalit aikaan 1.07,58. Olympiarajan (1.06,79) rikkominen vaatii suomalaiselta vielä lähes sekunnin parannusta MM-kisoissa nähtyyn suoritukseen.

– Ei pidä kuin kunnioittaa tulosta ja jatkaa duunia. Katsotaan syksyllä maailmancupeja ja ensi helmikuussa Dohan MM-kisoja. Lähdetään niissä metsästämään olympiarajaa, kun se ei vielä tähän vaiheeseen tullut. Tiiminä luetaan siihen, mitä ollaan tehty. Tänään ei valitettavasti saatu mitattua sitä ulos, Hulkko toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat