Aloittaako käräjäoikeuden Tappara-päätös pelaajien korvausvaaderyöpyn? Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja harmittelee: "Todella surullinen asia"

Suomen jääkiekkoilijat ry:n eli Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela iloitsi Sebastian Revon menestyksestä Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Muuten Saarela oli kommenteissaan maltillinen.

Käräjäoikeus määräsi perjantaina Tapparan maksamaan Revolle takautuvasti lomakorvauksia osapuolien kauden 2017–2018 sopimuksen osalta. Kauden 2016–2017 osalta oikeus hylkäsi Revon vaateet, koska se katsoi lomat pidetyiksi harjoitteluvapaan aikana.

– Pelaajan puolesta olen hyvin tyytyväinen. Kokonaisuutena minun mielestäni tämä on meidän pienessä piirissä todella surullinen asia. Olen ollut aika paljon alkuvaiheessa mukana tässä ja pyrkinyt siihen, että osapuolet olisivat sopineet asian. Kuten tuomiostakin näkee, kustannukset ovat merkittävästi suuremmat kuin kenenkään saama hyöty, Saarela kommentoi MTV Urheilulle.

Saarela kommentoi tapausta varovaisesti, sillä ei ollut vielä ehtinyt tutustua oikeuden päätökseen.

– Selkeä käytäntö on ollut, että loma-ajan palkka on sisältynyt pelaajan perussopimukseen. Kun sopimus on loppunut, hänelle ei ole tarvinnut enää maksaa, kun mennään normaaliperiodissa kausittain eteenpäin, Saarela sanoo.

– Nyt on kyse lomakorvauksesta, eli Repo on lähtenyt hakemaan sopimuksen päättymisen jälkeen korvausta, koska ei ole pystynyt pitämään lomaa sen aikana.

Saarela selittää, että kyseisenlainen tilanne voi tulla kohdalle esimerkiksi, kun pelaaja solmii Revon tapaan sopimuksen kesken kauden ja siirtyy kauden jälkeen esimerkiksi NHL:ään.

– Normaalistihan käy niin, että jos 1. toukokuuta on alkanut sopimus, siinä on heti pelaajilla heinäkuussa suurin piirtein lomaa. Kun sopimus loppuu 30. huhtikuuta, lomaa on pidetty ja siitä on maksettu kauden aikana.

SM-liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi ei halunnut tuoreeltaan ottaa kantaa käräjäoikeuden päätökseen. Päätös on poikkeuksellinen, sillä se asettaa SM-liigan ja Pelaajayhdistyksen välisen sopimuksen ainakin osittain kyseenalaiseksi. Kallioniemi ei halunnut kommentoida oikeuden päätöstä ennen kuin on tutustunut sen perusteluihin tarkemmin.

– Tämä oli meille ensimmäinen kerta, kun tämän sopimusmallin osalta joudumme tarkastelua tekemään. Totta kai kyseessä on sellainen sopimusmalli, joka on kaikilla (seuroilla) käytössä ja yhdessä pelaajayhdistyksen kanssa sovittu. Jos siinä on jokin kohta, mitä pitää muokata, teemme niin.

Ennen oikeuden ratkaisua on spekuloitu, alkavatko muutkin pelaajat karhuta saataviaan, jos Tappara määrätään maksamaan lomakorvauksia Revolle. Saarela on ei juuri asiaa kommentoi.

– Mahdoton sanoa. En lähde kenenkään pelaajan puolesta sanomaan.

Lue myös:

    Uusimmat