Aliupseerioppilaiden sekoilu päätyi Youtubeen, yhdelle tuomio – videolla epäsotilaallisia asuja, sukuelinten esittelyä ja "vaikutelmia päihteiden käytöstä sotilasalueella"

Kainuun Prikaatissa aliupseerikurssilla ollut varusmies tuomittiin palvelusrikoksesta Kainuun käräjäoikeudessa. Nuorukainen oli koostanut kurssilta Youtubeen videon, jonka syyttäjä katsoi siveettömäksi.

Video koostui pääosin aliupseerikurssin aikana kerätystä materiaalista. Videolla oli muun muassa tuvassa otettuja kuvia ja videoita. Osa oli peräisin kurssilaisten yhteisestä WhatsApp-ryhmästä.

Videolla esiintyi eri henkilöitä muun muassa epäsotilaallisissa asuissa ja sotilaalle sopimattomasti käyttäytyen. Videolla oli esitelty sukuelimiä. Videolla oli myös annettu vaikutelmia siitä, että varusmiehet olivat käyttäneet päihteitä sotilasalueella.

Syyttäjä katsoi, että videon tehdessään ja sitä jakaessaan videon työstänyt nuorukainen jätti sotilaana noudattamatta hyviä kohteliaisuus- ja käyttäytymissääntöjä, levitti ja esitti siveetöntä materiaalia kasarmialueella, teki palvelusaikana tallenteita ilman yksikön päällikön lupaa sekä jätti antamatta oikeaa ja asiallista kuvaa sotilaallisesta maanpuolustuksesta ja puolustusvoimista.

Tunnusti rikoksen

Nuorukainen tunnusti palvelusrikoksen. Kainuun käräjäoikeus ratkaisi asian toissa päivänä.

Vuonna 1997 syntynyt varusmies tuomittiin 15 päiväsakon sakkorangaistukseen. Sakoista jää nuorukaiselle maksettavaa 90 euroa.

Samassa yhteydessä videon työstäneen miehen kanssa tuomittiin toinen Kainuun Prikaatissa varusmiehenä ollut nuorukainen, joka oli pitänyt hallussaan alkoholijuomaa kasarmialueen majoitustiloissa.

Hänet tuomittiin lievästä palvelusrikoksesta 4 päiväsakon sakkorangaistukseen. Maksettavaa sakoista jää miehelle 40 euroa. 

Molemmat teot tapahtuivat vuonna 2018.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja