Itsensäpaljastaja yllätti naisreserviläiset Ilmasotakoululla

Kaksi naisreserviläistä kohtasi itsensäpaljastajan Ilmasotakoululla saunarakennuksen edustalla. Syyllinen jäi oikeudessa epäselväksi.

Epäilyt liittyvät saunojiin Jyväskylässä Ilmasotakoulun huoltorakennuksella viime marraskuussa. 

Ohi kävelleet kaksi naispuolista reserviläistä olivat paikalla todistaneet, miten mies oli avannut lanteillaan olleen pyyhkeen ja tehnyt alastomana häiritseviä liikkeitä.

Teosta epäiltiin muuan sotilasta, joka oli ollut seurueessa saunomassa ja oli kertonut pyyhkeensä pudonneen vahingossa vilvoittelun yhteydessä.

– Käräjäoikeudelle ei ole syntynyt epäilystä siitä, mitä asianomistajat ovat kertoneet kohdanneensa ja havainneensa, Kanta-Hämeen käräjäoikeuden tuomiossa kuvailtiin.

Lyhyttukkainen viuhahtaja ei selvinnyt

Ongelmaksi muodostui, ettei miestä ollut tunnistettu. Naiset olivat luonnehtineet miestä lyhyttukkaiseksi, pitkäksi ja hoikaksi nuoreksi mieheksi, joka kuvauksena sopii varsin moneen varusmieheen. Mainitulla saunalla oli saunomassa useita saunaporukoita.

Teosta syytetty mies itse kertoi pudottaneensa vahingossa pyyhkeensä, mutta ei ollut tehnyt häiritseviä eleitä tai tahallaan paljastanut itseään kenellekään. Kukaan ei voinut osoittaa häntä mainituksi paljastajaksi.

Oikeus hylkäsi miehen syytteet palvelusrikoksesta, koska jäi varteenotettava epäilys siitä, että juuri hän olisi paikalla paljastellut itseään.

Tuomio annettiin viime maaliskuussa, mutta MTV Uutiset sai sen vasta kesäkuussa. Tuomio on lainvoimainen.

Jalkaa silitelleelle alikersantille tuomio

Samaan aikaan käräjäoikeus antoi myös tuomionsa tapauksessa, jossa alikersantin syytettiin häirinneen toisen sukupuolen edustajaa. Tuomion mukaan miespuolinen alikersantti oli kahdesti laskenut kätensä komppanian apupäivystäjänä toimineen naispuoleisen aliupseerioppilaan reidelle silitellen tätä. 

Alikersantti kiisti syytteet ja kertoi koskettaneensa polven yläpuolelta lohduttaakseen aliupseerioppilasta herkkäaiheisen keskustelun yhteydessä.

Oikeus kuitenkin piti miehen toimia sukupuolisena häirintänä. Se myös huomioi, että mies oli alikersanttina valta-asemassa aliupseerioppilaaseen, joka ei päivystäjänä voinut myöskään poistua tilasta.

Mies tuomittiin palvelusrikoksesta 20 päiväsakon rangaistukseen, joka tämän tuloilla tarkoittaa 440 euroa. Tuomio on lainvoimainen.

Samaan aikaan oikeus ratkaisi myös sotilasrikostapauksen, jossa kolmea sotilasta syytettiin neljännen uhkailusta ja pahoinpitelystä. Sotilaat olivat kuitenkin tehneet asiassa sovinnon, kolmikko sitoutui maksamaan neljännelle korvauksia ja syyttäjä luopui syytteistä.

Juttua päivitetty 29.6. kello 14.10: MTV Uutisten jutun julkaisun jälkeen saamasta asiakirjasta ilmenee, että jutun viimeisessä mainitussa kappaleessa mainitussa välikohtauksessa sotilaat eivät olleetkaan pahoinpidelleet toisiaan vaan neljättä henkilöä, jonka kanssa he tekivät sittemmin sovun. Tiedot täydennetty kappaleeseen.

Lue myös:

    Uusimmat