Alho-nauha julkisuuteen

Iltalehti on julkaissut osia kansanedustaja Arja Alhon ja Yleisradion toimittajan Timo Harakan välisestä puhelinkeskustelusta. Iltalehden julkaisemien tietojen mukaan nauhan sisällöstä käy ilmi, että Alho taipui pääministeri Lipposen versioon Sundqvist-sopimuksesta estääkseen hallituksen kaatumisen. Harakka on kertonut Suomen Tietotoimistolle, että hän ei ole antanut toimituksensa ulkopuolelle nauhaa tai edes mitään tietoa Alhon kanssa käymästään keskustelusta.

"Pääministerille on tärkeää, ettei päästä sanomaan, että hän oli asiassa aloitteellinen, koska 'aloitteellinen' on juridinen termi", Iltalehti lainaa Alhoa.

Iltalehti kertoo, että "Alhon mukaan Sundqvist-sopimus oli näytelmä, jossa oli annetut vuorosanat". Iltalehden mukaan Alho kertoo taipuneensa pääministeri Lipposen versioon estääkseen hallituksen kaatumisen ja hallitsettoman tilanteen.

Iltalehti kertoo myös pääministerin eduskunnalle antamaan ilmoitukseen liittyvistä taustoista. "Sain ilmoitustekstin puoli tuntia ennen istuntoa, oli kaksi vaihtoehtoa: olla hiljaa tai sanoa mitä sanoin", Iltalehti lainaa Alhoa.

Siihen, kuinka hyvin Alhon TV2 Musta laatikko -ohjelmasssa esittämät lausumat pitävät paikkansa, Alho vastaa Iltalehden mukaan: "Missä asemassa kukin on. Ei pultsaria uskota, kun herra sanoo toista".
(MTV3-STT)


Lue myös:

    Uusimmat