Mainos

Algerian hovioikeus tuomitsi Sabiran äidille

Algerian hovioikeus on päättänyt, että Sabiran huolto-oikeus kuuluu äidille.

Algerin hovioikeus on päättänyt, että Sabiran huolto-oikeus kuuluu äidille. Hänen asianajajansa pyrkii kiirehtimään päätöksen toimeenpanoa. Sitä jouduttaneen odottamaan vähintään kuukausi. Algerian pääkaupungissa Algerissa toimiva hovioikeus teki päätöksensä keskiviikkona aamupäivällä.

Jutun suomalainen asianhoitaja Carl-Erik Smedslund ei osaa arvioida, onnistuuko äidin asianajaja pyrkimyksessään nopeuttaa päätöksen toimeenpanoa. Käytännössä äiti saanee lapsen huostaansa vasta kun äidin asianajajalla on kädessään täytäntöönpanokelpoinen päätös. -Omalta osaltaan myös Suomen suurlähetystö yrittää korostaa viranomaiskeskusteluissa toimeenpanon nopeuttamisen tarvetta, Sabiran asiaa Algeriassa hoitava Smedslund sanoo.

Kahdella päätöksellä sama sisältö

Hovioikeuden päätös on äidin kannalta paras mahdollinen, koska hovioikeus vahvisti jo aiemman alioikeuden päätöksen, Smedslund kuvailee. Sabiran asiaa äidin puolelta hoitava algerialainen asianajaja on Smedslundin mukaan todennut, että kahden oikeusistuimen tekemä sama päätös tekee päätöksestä toimeenpanokelpoisen. Periaatteessa hovioikeuden päätöksestä voitaneen valittaa korkeimpaan oikeuteen, mutta kahden samansisältöisen päätöksen takia toimeenpanolle ei olisi estettä. Smedslund korostaa, että algerialaiset lait ovat erittäin mutkikkaita jopa asianajajille.

Toimeenpano vienee kuukausia

Sabiran asiaa Suomessa hoitava asianajaja Pasi Nyman kuvailee hovioikeuden päätöstä sanalla erävoitto. Hän kuitenkin uskoo, että hovioikeuden päätöksen täytäntöönpano saattaa kestää kuukausia ja muistuttaa, että elokuu on Algeriassa lomakuukausi. Nyman toteaa, että Algeriasta saatujen tietojen mukaan hovioikeuden päätöksen toimeenpanoa hoitaa erillinen toimeenpanoviranomainen. -Sabiran asia on hoidettu vasta sitten, kun hän on Suomessa, Nyman sanoo.

Smedslundin mukaan Sabiran huoltajuuskiistan oikeuskäsittely on sujunut algerialaisissa oikeuslaitoksessa likimain niin nopeasti kuin viranomaiset olivat ennalta ilmoittaneet. Oikeusprosessi Sabiran palauttamista on kestänyt noin 15 kuukautta. Sabiran isä kaappasi tyttärensä vuonna 1996 huoltajuuskiistan takia. Hän kärsii teosta parhaillaan kolmen vuoden vankeusrangaistusta.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.