Alexander Stubb myönsi tehneensä virheitä: "Olin kai toisinaan liian ruotsalainen"

Entinen ulko- ja pääministeri Alexander Stubb oli tänään avomielinen CMI-konfliktinratkaisujärjestön ja Elders-järjestön yhteistilaisuudessa Helsingissä. Stubb osallistui seminaariin, jossa vanhemmat valtiomiehet kertoivat yrityksistään ratkaista erilaisia ongelmia.

Osallistujilta kysyttiin myös, ovatko he poliitikkoina koskaan tehneet virheitä.

Stubb kertoi, että on toisinaan päättänyt asioista liian hitaasti.

– Olin kai toisinaan liian ruotsalainen, konsultoin asioita liian pitkään enkä päässyt riittävän nopeasti ratkaisuun, Stubb paljasti.

– Toisinaan taas päätökset olivat liian nopeita eivätkä ne sitten johtaneet hyvään lopputulokseen.

Stubb kuitenkin sanoo, että on olemassa "yksi virhe, jonka tekisi uudelleen". Kyse on hänen mukaansa asiasta, joka koskee ihmisten välistä luottamusta.

Ihmisiin pitää voida luottaa

– Uskon, että politiikassa ja elämässä kaikki perustuu luottamukseen. Että voi luottaa läheisiin. Hieman naiivisti uskon, että myös vihollisiin voi luottaa. Joskus siitä voi olla haittaa.

Stubb sanoo ymmärtävänsä, että aina ihmiset eivät ole luottamuksen arvoisia.

– Luotin joihinkin, jotka tekivät sitten jotain hieman toisin (kuin oli sovittu) ja tämä johti huonoihin tilanteisiin.

Stubb sanoi ulkomaalaisille panelistiystävilleen, että suomalaiset tiedotusvälineet kuuntelevat hänen sanojaan tarkkaan, koska hän ei ole antanut haastatteluja vuoteen. Pian on kuitenkin tulossa näkemyksiä suoraan Stubbin kynästä. 

– Ei hätää, sillä uusi kirjani julkaistaan syyskuussa.

Elders-järjestön tilaisuudessa kuultiin myös onnittelulaulu presidentti Martti Ahtisaarelle, kun Saara Aalto luritteli Happy Birthdayn kuin Marilyn Kennedylle konsanaan.

Saara Aalto lauloi Martti Ahtisaarelle:"Happy Birthday, Mr. President" 2:50

 

Lue myös:

    Uusimmat