Mainos

Stubb herkässä haastattelussa: Vaimo ja isä auttoivat vaikeiden aikojen yli

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) avautui Marco Bjuströmin isännöimässä Novan Tehtävä Telluksella -ohjelmassa yksityiselämänsä iloista ja suruista. Stubb kertoi vaimon olevan yksi tärkeimmistä tukipilareistaan.

– Isäni ja paras ystäväni eli vaimoni auttoivat vaikeiden aikojen yli. Viime vuosi oli vaimolleni varmasti vielä rajumpi kuin minulle. Heidän kanssaan istuimme muutamana iltana, kun kyyneleet valuivat ja mietimme, että mitä tässä nyt tapahtuu.

– Ei se olotila hirveän kauan kestä, koska yhtäkkiä tulee sellainen tsemppivoima. Että hei Suomi, me voidaan yhdessä paremmin, ei tässä hätää, Stubb kuvailee vaikeita hetkiään pääministerinä.

Liikunta iso osa arkea

Stubb kuvailee ministeritehtävien olevan kokonaisvaltaista "24/7 työtä, mistä ei pääse yli eikä ympäri". Arkielämään hän kertoo saavansa voimia muun muassa nukkumalla riittävästi, huolehtimalla hyvästä ruokavaliosta ja liikkumalla päivittäin.

– Uskon, että tunti liikuntaa päivässä tuo kaksi tuntia lisäenergiaa. Liikunta pitää aikatauluttaa muiden menojen mukaan, tänään heräsin hieman aikaisemmin ja ehdin liikkua puoli tuntia, Stubb sanoo.

"Siihen liittyy järisyttävän isoja tunteita"

Alexander Stubb kertoo musiikin olevan tärkeä osa arkea ja valtiovarainministerin suosikkiyhtyeisiin kuuluvat muun muassa Adele, Haloo Helsinki ja Guns N' Roses.

The Script -yhtyeen Hall of Fame -kappale soi, kun Stubb valikoitiin kesäkuussa 2014 Kokoomuksen puheenjohtajaksi. Stubb mainitseekin sen olevan yksi tärkeimmistä kappaleista.

– Siihen kappaleeseen liittyy jotain aivan järisyttävän isoja tunteita, koska en ole koskaan ottanut vastaan niin isoa vastuuta. Huoneessa on satoja ihmisiä, jotka luottavat sinuun. On maa, joka on hädässä, ja olet siirtymässä sillä hetkellä maan pääministeriksi.

– Kappaleeseen liittyy sellaisia emootioita, joita on vaikea kuvailla. Kappale tuo välillä kyyneleet silmiin, välillä hymyn huulille, Stubb avautuu.

"Pienenä kutsuttiin aina Ticoksi"

Hektisen arkielämän vuoksi Alexander Stubb kertoo mieluiten viettävänsä vapaa-aikansa perheen parissa.

– Työ on niin sosiaalista, että viikonloppuna haluaa vain käpertyä peiton alle. 

Stubb kertoo ystävien olevan hänelle tärkeitä: läheisimmät ystävät, "bestmanit" asuvat Tukholmassa ja Hongkongissa. Yksi kohokohta ystävien tapaamiseen on miehen mielestä luokkakokoukset. Stubb paljastaa haastattelussa olevansa edelleen vanhojen luokkakavereiden sekä perheensä kesken Tico.

– Pienenä minua kutsuttiin aina Ticoksi. Se taisi lähteä siitä, kun isä myi lätkämailaa, jonka nimi oli Tico tico. Vaihdoin sen Alexiin, kun olin harjoittelijana Washingtonin suurlähetystössä vuonna 1992. Joku soitti sinne ja vastasin puhelimeen, että "Tico Stubb". Ne luulivat, että puhelu tuli Meksikon suurlähetystöön, Stubb naurahtaa.

Onnellisuus kumpuaa ulospäin

Kaksituntisen Tehtävä Telluksella -ohjelman yhtenä teemana on onnellisuus. Alexander Stubb kertoo viime vuosina pohtineensa paljon sitä, miten voi elää onnellisen elämän.

– Mitä kaikkea onnellinen elämä pitää sisällään ja millä tavalla toista voi kohdella kunnioittavasti, sitä kautta heijastaa onnellisuutta myös muualle. Yritän levittää toivoa ja uskoa parempaan tulevaisuuteen.

– Toivon, että sinä päivänä kun täältä joskus lähden, lapset voivat sanoa, että olin lähes yhtä hyvä isä kuin oma isäni. Ja vaimo voi sanoa, että sinun kanssa oli hyvä elämä. Tai että kaverit voivat sanoa, että kiitos, kun olit läsnä silloin, kun tarvittiin kaikkein eniten. Ja toki tässä ammatissa toivon, että joku voisi sanoa, että teit parhaasi ja annoit kaikkesi. Että tästä maailmasta tuli pikkuisen paljon parempi, koska olit tekemässä, Stubb toivoo.

Kuuntele Alexander Stubbin haastattelu kokonaisuudessaan täältä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.