Alex Nurmi: Ruoanlaiton pitää olla hauskaa

Alex Nurmi, 33, on siirtynyt tuotantoryhmän puolelta kokkaamaan itse MTV3-kanavalla esitettävässä Mitä tänään syötäisiin? -ohjelmassa. Aiemmin hänet on nähty muun muassa ohjelmissa Makuja, Foodoo ja Ruokala.

Tulevana vuonna ohjelmassa nähdään muun muassa pelkkiä raaka-ainejaksoja ja erilaisia teemapäiviä. Raaka-ainejaksoissa käydään jokin tietty raaka-aine ja sen valmistustavat läpi perinpohjaisesti. Teemapäivissä taas luodaan yleiskatsaus johonkin ruokatyyliin, kuten meksikolaiseen ruokaan.

Nurmi mainitsee omiksi raaka-ainesuosikeikseen fenkolin ja palsternakan.

– Myös erilaiset ruhonosat sopivat hyvin tähän vuodenaikaan. Esimerkiksi karitsanpotkan voi laittaa kävelylenkin ajaksi pataan hautumaan. Ostin juuri äsken karitsan paahtopaistia ja potkaa kaupasta.

Nurmi inspiroituu kuvista

Nurmi valmistui kokiksi vuonna 1999 Turun ammatti-instituutista, jonka jälkeen hän on viettänyt 14 vuotta työelämässä. Vuodesta 2005 hän on toiminut yrittäjänä oman toiminimen takana. Nurmen erikoisalaa on niin kutsuttu food styling. Food stylingissa tärkeää ei ole välttämättä ruoan maku, vaan se, miltä ruoka näyttää kuvissa. Tässä pitää olla paljon visuaalista silmää.

– Inspiroidun kuvista myös suunnitellessani uusia ruokajuttuja ohjelmaan. Luen paljon ruokalehtiä ja uusia keittokirjoja. En niinkään lue reseptejä, vaan katson kuvia ja innostun niistä, Nurmi kertoo.

Televisiokokkina Nurmi yrittää olla mahdollisimman iloinen ja positiivinen.

– Ruoanlaiton pitää olla hauskaa. Arkiruoan tekemisen pitää lisäksi olla helppoa, ja ohjelmassa esitettävien vinkkien pitää olla riittävän yksinkertaisia.

Nita Makkonen, nita.makkonen(@)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat