Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Alex Nurmi: Ruoanlaiton pitää olla hauskaa

Alex Nurmi kokkaa Mitä tänään syötäisiin? -ohjelmassa
Alex Nurmi kokkaa Mitä tänään syötäisiin? -ohjelmassaRuokakesko
Julkaistu 03.01.2014 09:26(Päivitetty 03.01.2014 10:45)

Alex Nurmi, 33, on siirtynyt tuotantoryhmän puolelta kokkaamaan itse MTV3-kanavalla esitettävässä Mitä tänään syötäisiin? -ohjelmassa. Aiemmin hänet on nähty muun muassa ohjelmissa Makuja, Foodoo ja Ruokala.

Tulevana vuonna ohjelmassa nähdään muun muassa pelkkiä raaka-ainejaksoja ja erilaisia teemapäiviä. Raaka-ainejaksoissa käydään jokin tietty raaka-aine ja sen valmistustavat läpi perinpohjaisesti. Teemapäivissä taas luodaan yleiskatsaus johonkin ruokatyyliin, kuten meksikolaiseen ruokaan.

Nurmi mainitsee omiksi raaka-ainesuosikeikseen fenkolin ja palsternakan.

– Myös erilaiset ruhonosat sopivat hyvin tähän vuodenaikaan. Esimerkiksi karitsanpotkan voi laittaa kävelylenkin ajaksi pataan hautumaan. Ostin juuri äsken karitsan paahtopaistia ja potkaa kaupasta.

Nurmi inspiroituu kuvista

Nurmi valmistui kokiksi vuonna 1999 Turun ammatti-instituutista, jonka jälkeen hän on viettänyt 14 vuotta työelämässä. Vuodesta 2005 hän on toiminut yrittäjänä oman toiminimen takana. Nurmen erikoisalaa on niin kutsuttu food styling. Food stylingissa tärkeää ei ole välttämättä ruoan maku, vaan se, miltä ruoka näyttää kuvissa. Tässä pitää olla paljon visuaalista silmää.

– Inspiroidun kuvista myös suunnitellessani uusia ruokajuttuja ohjelmaan. Luen paljon ruokalehtiä ja uusia keittokirjoja. En niinkään lue reseptejä, vaan katson kuvia ja innostun niistä, Nurmi kertoo.

Televisiokokkina Nurmi yrittää olla mahdollisimman iloinen ja positiivinen.

– Ruoanlaiton pitää olla hauskaa. Arkiruoan tekemisen pitää lisäksi olla helppoa, ja ohjelmassa esitettävien vinkkien pitää olla riittävän yksinkertaisia.

nita.makkonen(@)mtv.fi

Nita Makkonen,

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi -kauden voittaja selviää – tässä ovat finalistitHe pääsivät jatkoon MasterChef Suomi -kisassa – tutustu kilpailijoihinMasterChef Suomi -kausi starttaa mysteeriboksilla – tutustu kisaajiinTässä ovat MasterChef Suomi -kisaajat!Suomalainen huippukokki ei tyrmää valmisruokia – kehottaa käyttämään niitä inspiraation lähteenä: ”Itsekin käytän valmisnuudeleita kotona”Mitä tänään syötäisiin? -ohjelma täyttää 10 vuotta – kokit muistelevat hulvattomia kommelluksia: ”Kerran tuuli niin, että munavaahto lähti lentoon”
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 16:59
    Google

    Google julkaisi vuoden trendit – pyysimme kansalaisia paljastamaan oman hakuhistoriansa

  • 16:52
    Meikit

    Oletko "väsynyt tyttö"? Näin trendimeikki syntyy

  • 14:15
    Ruoka

    Suomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvalla

  • 13:31
    Kissat

    Miau-1 alkaa: Kissojen "Ozempic" voi olla pian totta

  • 09:55
    Kela

    Näin elatustuen ja elatusavun määrät muuttuvat vuonna 2026