Aleksi Mäkelä ohjasi elokuvan Kari Tapiosta: "Huomasin, että peilistä tuijottaa paljon samoja asioita"

Aleksi Mäkelä kertoo samastuvansa Kari Tapion elämään.

Aleksi Mäkelän ohjaama Olen suomalainen -elokuva saapuu ensi-iltaan 13. syyskuuta. Vuonna 2010 menehtyneen laulajalegenda Kari Tapion elämästä kertovaa työstettiin Mäkelän mukaan pitkään.

Mäkelä kertoo MTV Uutisille pyytäneensä Matti Rististä pääroolin jo ennen käsikirjoituksen valmistumista. He rakensivat roolia yhdessä muiden töiden ohella, kunnes kuvaukset päästiin aloittamaan maaliskuussa 2018.

Kari Tapion ja Pia Viheriävaaran lapset Jani, Jiri ja Joona Jalkanen olivat aktiivisesti mukana elokuvan tekemisessä. Executive-tuottajana toiminut Joona Jalkanen kommentoi käsikirjoitusta ja kävi Mäkelän kanssa pitkiä keskusteluja elokuvassa näytettävistä asioista.

– Kun saatiin yhteisymmärrys, ettei ole mitään pintaliitoa vaan mennään syvien vesien kautta, oli hyvä fiilis lähteä tekemään, Mäkelä kertoo.

Mäkelä ei halunnut kertoa tarinaa artisti Kari Tapiosta, vaan Kari Jalkasesta, miehestä hittien takana. Pia Viheriävaaralla oli merkittävä rooli miehensä elämässä ja uralla, joten hän on vahvasti esillä myös elokuvassa.

– Jos kerrotaan Kari Jalkasesta, se pitää kertoa perheen ja varsinkin vaimon kautta

Mäkelä halusi rakentaa elokuvan päähenkilöstä tarpeeksi haavoittuvaisen, jotta siinä olisi tarttumapintaa. Hänen mielestään elokuvassa nähtävä Kari Tapio on rehellinen henkilö, jolla on hyviä puolia ja heikkouksia.

– Itse olen sen ikäinen, että on aika helppo samastua Kari Tapion elämään. Olen taiteilija ja perheellinen, paljon pois kotoa töiden puolesta. Keikkamatkoilla vähän alkoholiakin kuluu, hän kertoo.

– Huomasin, että peilistä tuijottaa paljon samoja asioita.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja