Aleksei Navalnyi yllätti palatsivideollaan, hallinnolta meni päiviä vastata syytöksiin: "Minkälaisen tiedon varassa Venäjän eliitti tekee päätöksiään?"

Näin paljon Navalnyin videon ja Venäjän valtion kuvat"Putinin palatsista"eroavat - asiantuntija:"Navalnyin tiimi on päässyt yllättämään vallanpitäjät" 2:11
Näin paljon Navalnyin videon ja Venäjän valtion kuvat "Putinin palatsista" eroavat - asiantuntija: "Navalnyin tiimi on päässyt yllättämään vallanpitäjät"

Venäjän johto ei ollut valmistautunut Aleksei Navalnyin julkaiseman palatsivideon kaltaiseen paljastukseen, arvioi tutkija Veera Laine Ulkopoliittisesta instituutista.

Navalnyi julkaisi viime viikolla videon palatsista, jonka hän väittää kuuluvan presidentti Vladimir Putinille. Eilen Putinin lähipiiriin kuuluva miljardööri Arkadi Rotenbergastui esiin ja väitti omistavansa palatsin.

Hallinnolla kesti siis päiviä vastata videon esittämiin syytöksiin korruptiosta.

– Suoraan sanoen tarina näyttää aika improvisoidulta. Meni monta päivää, ennen kuin hallitus pystyi vastaamaan kritiikkiin.

– Oikeastaan voisi kysyä, minkälaisen tiedon varassa Venäjän poliittinen eliitti tekee päätöksiään. Navalnyin tiimi onnistui yllättämään vallanpitäjät, arvioi Veera Laine.

Tutkijan mukaan Navalnyi on onnistunut tunkeutumaan keskelle hallinnon normaalisti kontrolloimaa mediatilaa. 

– Olennaista tässä on, että hallinto ei ole joutunut edes aikaisemmin ottamaan kantaa (syytöksiin). Nyt aihe on ollut pääuutinen kaikilla suurilla kanavilla.

Katso haastattelu videolta!

Lue myös:

    Uusimmat