Aleksei Navalnyi on herätetty keinotekoisesta koomasta

Venäläinen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi, 44, on herätetty keinotekoisesta koomasta, kertoo häntä hoitava berliiniläissairaala.

Sairaalan mukaan Navalnyi on reagoinut sanallisiin ärsykkeisiin. Oppositiojohtajaa hoitavien lääkärien mukaan Navalnyin tila on koko ajan kohentunut.

Saksa kertoi viime viikolla, että Navalnyi myrkytettiin Novitshok-ryhmän myrkyllä Siperiassa. Venäjä on kiistänyt väitteen.

Sanasota yltyy

Sanasota Saksan ja Venäjän välillä Navalnyin myrkytyksestä on yltynyt. Venäjä on kutsunut myrkytysväitteitä absurdeiksi, kun taas Saksa toisti torstaina harkitsevansa Venäjän vastaisia pakotteita, jos se ei pian anna selitystä tapauksesta.

Saksan liittokansleri Angela Merkelin mukaan Venäjän Nord Stream 2 -kaasuputkihankkeen jatko voi olla vaakalaudalla. Nord Stream 2 on rakenteilla oleva kaasuputki, joka kulkee Itämeren pohjassa Venäjältä Saksaan.

Venäjän valtion kaasuyhtiö Gazprom on kaasuputken suurin omistaja. Myös suomalaisyhtiö Fortumilla on osuus putkihankkeessa. Se omistaa enemmistön saksalaisesta Uniperista, joka rahoittaa putken rakennusta.

Lue myös:

    Uusimmat