Aleksandr Bolshunovin törttöily etenee FISin kurinpitäjän käsittelyyn – tätä sääntöä venäläistähti rikkoi

0:24
Aleksandr Bolshunov sekosi täysin maalialueella – katso videolta, miten venäläistähti hyökkäsi Joni Mäen päälle.

Lahdessa riehuneen Aleksandr Bolshunovin tapaus etenee Kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) käsittelyyn. Suomen hiihtoliitto on pyytänyt kirjelmässään FISin kurinpitoelintä arvioimaan, oliko Bolshunovin kisapaikalla saama rangaistus riittävä.

Bolshunov ja Venäjän joukkue hylättiin miesten viestissä sunnuntaina sen jälkeen, kun venäläishiihtäjä oli huitonut Suomen Joni Mäkeä sauvalla ja taklannut tämän maahan maalialueella.

Suomen hiihtoliitto toteaa lähettämässään tiedotteessa, että Bolshunov on rikkonut FISin artiklaa 223.1.1., joka koskee epäurheilijamaista käyttäytymistä. Hiihtoliitto toteaa myös, ettei väkivaltainen käyttäytyminen kuulu lumilajiurheiluun. 

 – Hiihtoliitto on selvityksen jälkeen lähettänyt kirjelmän tapahtuneesta FIS Court -kurinpitoelimelle ja pyytänyt ko. toimielintä arvioimaan kilpailupaikalla langetetun rangaistuksen tasoa suhteessa Alexander Bolshunovin käytökseen ja Kansainvälisen Hiihtoliiton (FIS) sääntöihin, tiedotteessa todetaan.

Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelenä Välbe esitti liiton ja Bolshunovin anteeksipyynnön tapahtuneesta maanantaina. Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi toteaa tiedotteessa, että anteeksipyyntö on vastaanotettu ja hyväksytty.

– Haluamme nauttia jännittävistä ja reiluista hiihtokisoista myös tulevaisuudessa ilman sunnuntaina nähtyjä välikohtauksia, jotka eivät kuulu hiihtourheiluun.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja