Aleksander Barkov teki uuden maaliennätyksensä – komea rajapyykki heilahti rikki

Florida Panthersin Aleksander Barkov rikkoi yhden kauden NHL-maaliennätyksensä Boston Bruinsia vastaan syntyneen osuman myötä. Ottelu päättyi kuitenkin Floridan karvaaseen 3–4-tappioon.

Florida-kapteeni Barkov teki koko ottelun ensimmäisen maalin ohjaamalla Keith Yandlen laukauksen Tuukka Raskin vartioimaan Boston-rysään.

Barkov nappasi myös syöttöpisteen tarjoiltuaan passin Jonathan Huberdeaun villiin 2–0-maaliin. Huberdeau iski kiekon häkkiin ilmasta baseball-tyylisellä lyönnillä.

Karvasta kalkkia Floridalle juotti Patrice Bergeron, joka ampui Bostonin 4–3-voittomaalin vain seitsemän sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. 

Tuukka Rask nappasi ottelussa 22 torjuntaa.

Kauden 67. ottelunsa pelanneelle Barkoville tuore osuma oli kauden 29:s. Kun vielä tuli syöttöpistekin, suomalaishyökkääjä rikkoi 70 pisteen rajapyykin kausitehoilla 29+41.

Barkovin aiempi yhden kauden maaliennätys oli 28 runkosarjamaalia sesongilta 2015–16. Yhden kauden piste-ennätyskin on vielä Barkovin haarukassa: viime kaudella hän tehoili pinnat 27+51=78, ja nyt 70 pisteessä olevalla Barkovilla on tämän rikkomiseen 15 peliä aikaa.

Boston-ottelu oli Barkoville sikälikin poikkeuksellinen, että hän otti siinä (kampitus)jäähyn: vasta kauden toisen kaksiminuuttisensa.


Lue myös:

    Uusimmat