Aleksander Barkov mukana murskalukemien tehtailussa – Panthers uinahti vaarallisesti hyökkääjän ihmetempun jälkeen

Aleksander Barkov syötti kaksi osumaa Florida Panthersin sinniteltyä kuuden maalin johtoasemasta 7-4-voittoon Dallas Starsia vastaan NHL:n kotiottelussaan.

Panthers johti toisen erän puolivälin jälkeen jo 7-1, kun Noel Acciari oli iskenyt hattutempun jo toisessa peräkkäisessä ottelussaan.

28-vuotias hyökkääjä oli tehnyt ennen tätä viikkoa kauden aikana viisi maalia, mutta kahden viimeisimmän pelin jälkeen maalisaldo näyttää jo 11 osumaa. Acciarista tuli Pavel Buren vuoden 2001 tempun jälkeen toinen Floridassa kahteen peräkkäiseen hattutemppuun yltänyt pelaaja.

Lisäksi Acciari syötti yhden joukkueensa osumista. Neljään tehopisteen ylsi myös Jonathan Huberdeau, joka nappasi Dallas-voitosta tehot 1+3.

Barkov ronkki avauserän ylivoimalla kiekkoa maalin edestä, ja Huberdeau sai lyödä sen tyhjään maaliin. Dallasin tasoitettua Florida meni 2-1-johtoon, kun Barkov otti hyökkäyspään aloitusvoiton, Frank Vatrano siirsi kiekon siniviivalle ja Anton Stralman laukoi ranteella maalin.

Toisesa erässä Panthers karkasi ensin 4-1-johtoon, minkä jälkeen Acciari iski hattutemppuunsa oikeuttaneet kolme maalia vain alle neljässä minuutissa. Kaksi ensimmäistä osumaa tulivat vieläpä peräkkäisissä vaihdoissa 32 sekunnin välein.

– Hän on ehkä paras jätkä maailmassa, jolle antaisi hattutempun peräkkäisissä peleissä. Se ei olisi voinut tapahtua paremmalle kaverille, Vincent Trocheck ylisti ketjukaveriaan.

– Oli todella hauskaa nähdä, kuinka hän muuttui "Noel Gretzkyksi", joten toivottavasti tämä jatkuu, Trocheck vitsaili.

Alivoimalla vihelletystä rangaistuslaukauksesta syntyneen 7-1-osuman jälkeen peli näytti olevan ohi, mutta Stars nousi vielä kolmen maalin päähän. Dallasin suomalaiskolmikko Esa Lindell, Roope Hintz ja Miro Heiskanen saivat kaikki yhden syöttöpisteen tililleen, kun joukkue teki hidasta nousua takaisin peliin.

Tyler Seguin laukoi toisen erän lopussa ylivoimalla Lindellin tarjoilusta hurjalla kudilla 2-7-kavennuksen ja osui vielä uudelleen päätöerän seitsemännellä minuutilla.

Miro Heiskasen ovela yhden kosketuksen syöttö avasi puolestaan Jamie Bennille paikan loppulukemiksi jääneeseen 4-7-maaliin.

Panthers pysyi voitollaan vain pisteen päässä Atlantin divisioonan kolmannesta suorasta pudotuspelipaikasta. Edellä oleva Toronto Maple Leafs voitti samaan aikaan ottelunsa New York Rangersin vieraana 6-3.