Aleksander Barkov kosteassa pääroolissa Floridan solvatussa mestaruusparaatissa – myös Anton Lundell astui esiin

Kooste 7. finaalista: Florida - Edmonton 6:16
Kooste seitsemännestä finaalista: Florida Panthers käänsi ratkaisevan loppuottelun edukseen

Florida Panthersin mestaruusparaatista muodostui sunnuntaina Fort Lauderdalessa sateinen ja yhdeksi keskeisistä päähenkilöistä nousi, kuinkas muuten, joukkueen suomalaiskapteeni Aleksander Barkov.

"Naurettavaksi" ja "säälittäväksi" sosiaalisessa mediassa kuvailtu paraati keräsi, osittain rankkasateenkin vuoksi, katujen varsille korkeintaan satoja, ei niinkään tuhansia ihmisiä.

Pelaajien tunnelmaa keli tai vähäinen väkimäärä ei vaikuttanut häiritsevän. Barkov hörppi menovettä sekä sandaalista että lenkkarista, osaa otti myös Anton Lundell

Colorado Avalanchen mestaruusjuhlista muistetaan kahden vuoden takaa Mikko Rantanen, joka niin ikään nautti kostuketta suoraan jalkineesta.

Valmiiksi kastuneet kannattajat saivat Panthersin bussista vielä osansa, kun pelaajat kaatoivat yleisön päälle juomaa suoraan mestaruuspokaalista.

Florida Panthers perustettiin alkujaan Miamiin 1990-luvulla, mutta sittemmin kotiareenansa kanssa yli 50 kilometrin päähän Sunrisen kaupunkiin muuttanut seura on pysynyt isossa kuvassa juurettomana alueella, jossa jääkiekko ei Panthersin viime vuosien menestyksestä huolimatta ole suosiotaan merkittävästi kasvattanut.

Lue myös:

    Uusimmat