Mainos

Albanian oppositio jatkaa mielensoituksiaan

Albanian entisen presidentin Sali Berishan kannattajat jatkoivat tänään jo kuudetta päivää mielenosoituksiaan maan pääkaupungissa Tiranassa. Tällä kertaa noin 2 000 ihmisen joukko marssi kaupungin keskustasta hautausmaalle, jonne viikko sitten murhattu oppositiojohtaja Azem Hajdari on haudattu. Hajdarin murhaa seurasi viime viikonloppuna väkivaltainen kaaos Tiranassa opposition vallattua mm. parlamentin. Viime päivien mielenosoitukset ovat kuitenkin sujuneet rauhallisesti.

Albanian ulkoministerin Paskal Milon mukaan maan täytyisi pikaisesti päästä eroon Berishasta. Ex-presidentti on eristetty eikä hänellä ole kuin 2 000-3 000 kiihkomielistä kannattajaa, Milo sanoi kreikkalaisen To Vima -viikkolehden haastattelussa tänään. Berisha ei ole useista kehotuksista huolimatta suostunut poistumaan maasta. Albanian parlamentti on poistanut Berishalta parlamentaarisen koskemattomuuden, mikä periaatteessa mahdollistaa hänen pidättämisensä.

Ulkoministeri Milo myönsi ulkomaiden painostaneen Albanian hallitusta, jotta vallankaappausyrityksestä syytettyä Berishaa vastaan ei ainakaan vielä ryhdyttäisi oikeustoimiin. Mutta tällä kertaa emme voi olla puuttumatta hänen toimiinsa, Milo ennusti.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.