Mainos

Alavieskassa löytyi koira-ansoiksi epäiltyjä metallisilppukääröjä – Poliisi: ”Tuollaisessa tilanteessa olisi aika aseeton”

Alavieskassa Pohjois-Pohjanmaalla on löytynyt paketteja, jotka on täytetty metallisilpulla, kissankarvalla ja makkarankuorilla. Kääröjen tarkoituksena epäillään olevan koirien houkuttelu ja vahingoittaminen. Poliisi toteaa, että keinot epäilyttävien pakettien levittämisen ehkäisyyn ovat vähäiset.

Kääröistä poliisille ilmoittanut alavieskalainen Karita Koutonen kertoo, että ensimmäinen käärö löytyi jo viime vuoden marraskuussa. Koiran kanssa lenkillä ollut Koutonen huomasi epäilyttävän paketin, jonka sisällöksi paljastui kotona avatessa metallisilppu. Löytö kääröstä löytyi Jokiniityntieltä lähetä Viriä.

Viikonloppuna lapset löysivät samaiselta tieltä vastaavia paketteja peräti kaksi lisää, ja niistä toinen oli jo revitty osittain auki.

Pakettien levittäjä ei tässä vaiheessa ole tiedossa. Löydöistä on ilmoitettu poliisille.

Vihjeet tekijästä arvokkaita

Rikosylikonstaapeli Risto Vesaluoma Oulun poliisilaitokselta kertoo, että pakettilöytöjen pohjalta on haastavaa käynnistää tutkintaa. Siksi niistä osa jää vain esiselvityksen tasolle.

– Kyllä tuollaisessa tilanteessa olisi aika aseeton, Vesaluoma pohtii.

Hän toivoo havainnoista joka tapauksessa ilmoitettavan, erityisesti jos vastaavia paketteja löytyy enemmän. Hänen mukaansa tapauksen selviämisessä keskeistä kuitenkin olisi, että asiasta ja tekijästä saataisiin jonkinlainen vihje.

Koiranomistajilta hän toivoo valppautta ja muistuttaa, että koiraa tulee ulkoiluttaa niin, että eläin on hallinnassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja