Poliisilta vakava varoitus koiranomistajille – joku kylvänyt porraskäytävään kipua aiheuttavia lihapullia

Poliisi kertoo löytäneensä jälleen Kuopiossa Kelkkailijantie 4:n porraskäytävästä lihapullia, joiden sisään oli työnnetty nuppineuloja.

Itä-Suomen poliisilaitos arvioi julkaisemassaan tiedotteessa, että tekijän tarkoituksena oli aiheuttaa tahallaan koirille kipua ja kärsimystä.

Löydös tehtiin poliisin mukaan sunnuntaiaamuna 9. kesäkuuta, kun talon asukas löysi neulapullia hissin edestä.

Vastaavia tapauksia samassa taloyhtiössä on tullut ilmi vuoden sisällä useita. Löydöksiä on tehty porraskäytävässä sekä talon ulkopuolelta.

Myös asuntojen sisälle on pudotettu postiluukusta muun muassa suklaata ja ksylitolipastilleja ilmeisenä tarkoituksena vahingoittaa koiria. Ksylitoli ja suklaa ovat jo varsin pieninä määrinä vaarallisia koirille.

Taloyhtiön edustajan mukaan tekijällä on oltava avain kyseiseen rappuun, koska ulko-ovet ovat aina lukossa. Varsin todennäköisesti kyseessä on saman henkilön toiminta, jonka motiivina voi olla koiraviha, poliisi kertoo.

Poliisi pyytää havaintoja

Itä-Suomen poliisille on tehty tähän mennessä kahdeksan vastaavaa tutkintapyyntöä, joista ensimmäinen tehtiin 11. huhtikuuta 2023.

Poliisin tiedossa on tällä hetkellä yhden koiran vakava loukkaantuminen.

Koira oli syönyt lihapullan, jonka sisään oli piilotettu ainakin neljä nuppineulaa. Koiran vammat vaativat leikkaushoitoa.

Poliisi tutkii tapausta eläinsuojelurikoksena.

tä-Suomen poliisi pyytää havaintoja tapauksesta tekijän selvittämiseksi.

Vihjeet ja havainnot voi ilmoittaa vihjenumeroon 0295 415 232 tai lähettää sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Poliisin mukaan akuutissa tilanteessa on syytä olla yhteydessä suoraan hätäkeskukseen numeroon 112, jos tekee akuutin havainnon lihapullien levityksestä ja näkee, minne epäilty henkilö poistuu.

Lue myös:

    Uusimmat