Alaskan erämaassa mätänevä linja-auto vaati jälleen yhden uhrin – tunnetko Alexander Supertrampin traagisen tarinan?

24-vuotias valkovenäläisnainen menetti henkensä Alaskassa torstaina pyrkiessään näkemään erämaassa lojuvan vanhan bussin. Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun näin tapahtui.

Vuonna 2007 ensi-iltansa saaneessa elokuvassa Into the Wild (suom. Erämaan armoille) nähdystä linja-autosta on tullut pyhiinvaelluskohde sen taustalla olevan tarinan vuoksi.

Elokuva perustuu Jon Krakauerin kirjoittamaan samannimiseen kirjaan, joka kertoo Christopher McCandlessin traagisesti päättyneestä seikkailusta Alaskan erämaassa.

Elettiin vuotta 1992, kun luontoa syvästi ihaillut McCandless – joka tunnettiin myös nimellä Alexander Supertramp – luopui omaisuudestaan ja lähti pitkälle vaellukselle Pohjois-Amerikan koskemattomampiin luoteisosiin. Matka kuitenkin tyssäsi kulkuvaikeuksiin, ja McCandless joutui hakemaan suojaa. Hän vietti elämänsä viimeiset kolme kuukautta hylätyssä linja-autossa, jossa kuoli lopulta nälkään elokuussa 1992 24-vuotiaana. Metsästäjä löysi McCandlessin, tai siis hänen ruumiinsa, kahta viikkoa myöhemmin makuupussista, johon hän oli asettunut varsin tietoisena lähestyvästä kuolemastaan.

Funk-yhtye Eternal Erectionin monikäyttöinen kutubussi 3:32
VIDEO: Suomalaisella Eternal Erection -bändillä on uskomaton keikkabussi. Sitä kutsutaan myös nimellä kutubussi.

Hylätystä linja-autosta tuli 10 vuodessa suosittu turistinähtävyys. Osittain vaikeakulkuisen maaston ympäröimä linja-auto on monien McCandlessin tarinaan ihastuneiden pyhiinvaelluskohde, mutta varsin vaarallinen sellainen.

Traaginen tarina sai viime torstaina nimittäin yhtä traagisen lisäyksen, kun bussin nähdäkseen vaellukselle lähtenyt 24-vuotias valkovenäläinen Veramika Maikamava hukkui Teklanika-jokeen. Kuolemasta teki ilmoituksen Maikamavan mies Piotr Markielau, 24, joka oli mukana vaelluksella.

Vuonna 2010 sveitsiläinen patikoija hukkui niin ikään Teklanika-jokeen noin 1,5 kilometrin päässä bussista. Lähimmän kaupungin, Fairbanksin, viranomaisten mukaan pelastustehtäviä on alueella säännöllisesti.

Elokuvassa nähty bussi ei itse asiassa ole sama yksilö kuin missä McCandless kuoli ja jota saavutaan katsomaan ympäri maailman. Paikka, jossa bussi sijaitsee, on niin haastava maastoltaan, ettei kuvausryhmä päässyt sen luokse, joten sen sijaan elokuvassa nähdään vain vastaava ajoneuvo.

Lähteet: CNNThe Drive

Lue myös:

    Uusimmat