Alaikäistä poikaa syytetään tapon yrityksestä – löi uhria kerrostalon parkkipaikalla puukolla rintaan

Alaikäistä poikaa syytetään Heinolassa loppiaisena tapahtuneesta nuorena henkilönä tehdystä tapon yrityksestä ja laittomasta uhkauksesta. Päijät-Hämeen käräjäoikeus antaa tuomionsa pojalle tänään.

Syytteen mukaan tekohetkellä alle 18-vuotias poika yritti tappaa yleisellä paikalla kerrostalon pysäköintialueella nuoren miehen lyömällä häntä puukolla vasemmalle rintakehään. Puukossa oli noin 10 senttimetriä pitkä terä.

Uhrille aiheutui puukoniskusta rintakehään haava, joka ulottui kylkiluiden välistä keuhko-ontelon puolelle, lävisti keuhkopussin ja aiheutti keuhkoon haavan ja ilmarinnan.

Parkkipaikalla oli sivullisia henkilöitä, jotka soittivat hätäkeskukseen ja uhri saatiin nopeasti hoitoon.

Uhri joutui hengenvaaraan

Syytteen mukaan puukonisku osui lähelle uhrin elintärkeitä sisäelimiä ja suuria verisuonia. Sen vuoksi pojan täytyi syyttäjän mukaan käsittää, että uhri voi kuolla teon vuoksi. Uhri oli aluksi hengenvaarassa.

Teko tapahtui 6. tammikuuta Heinolassa.

Syyttäjä vaatii pojalle ensisijaisesti rangaistusta nuorena henkilönä tehdystä tapon yrityksestä ja vaihtoehtoisesti törkeästä pahoinpitelystä.

Poikaa syytetään myös samana päivänä tapahtuneesta nuorena henkilönä tehdystä laittomasta uhkauksesta.

Syytteen mukaan hän uhkasi kerrostalon parkkipaikalla sanallisen riidan päätteeksi toista nuorta miestä rikoksella. Poika lähestyi uhria puukko kädessään ja seurasi häntä, kun tämä lähti juoksemaan karkuun.

Syytteen mukaan uhrilla oli perusteltu syy pelätä oman turvallisuutensa puolesta.

Poika oli tekojen vuoksi vangittuna vajaan kolmen viikon ajan tammikuussa.

Syyttäjä vaatii pojalle ehdotonta vankeusrangaistusta. Käräjäoikeus antaa tuomionsa tänään iltapäivällä.

Lue myös:

    Uusimmat