Älä käytä päivittäin! Moni mokaa antiperspirantin käytön kanssa

Syy voi löytyä käyttäjästä, jos kainalot tuoksahtavat antiperspirantin käytöstä huolimatta. 

Vaikka monelle antiperspirantin käyttö on rutiini sinä missä hampaiden pesukin, on kuitenkin olemassa suuri mahdollisuus siihen, että olet aina lisännyt tätä ainetta kainaloosi väärin.

Lääkäri Dawn Harperin mukaan yllättävän monet ihmiset sortuvat virheisiin, jotka voivat estää antiperspiranttia toimimasta halutulla tavalla. Seuraavista virheistä luopumalla voit saada itsellesi hetkessä raikkaamman ja tuoksuttomamman olon.

Mitä eroa?

Antiperspirantit sisältävät alumiinisuoloja, jotka hikeen liuetessaan ehkäisevät hikoilua.

Deodorantit eivät estä hikoilua, vaan peittävät kainalon hajut tuoksulla.

1. Älä lisää sitä heti suihkun jälkeen

Moni hyppää aamuisin suoraan sängystä suihkuun, jonka jälkeen vuorossa on antiperspirantin levitys. Vaikka aine kannattaakin levittää puhtaalle iholle, sinun tulisi odottaa sen verran, että kainalosi ovat taatusti kuivuneet.

Antiperspirantti ei pysty muodostamaan hikoilua estävää kalvoa märälle iholle. 

2. Siirrä aamuista iltarutiiniksi

Lääkärin mukaan antiperspirantti tulisi levittää kainaloon aamujen sijaan iltaisin juuri ennen nukkumaanmenoa.

– Levitä sitä yöksi juuri ennen nukkumaanmenoa ja anna kuivua kunnolla. Jätä yöksi ja pese kainalosi aamulla saippualla ja vedellä, Harper neuvoo.

3. Anna kuivua kunnolla

Kun aine on saatu kainaloon, sen tulisi antaa kuivua kunnolla ennen pukemista, muuten hikoilua ehkäisevät ainesosat tarttuvat kainalosi sijaan vaatteisiin. Antiperspirantin kuivuminen voi kestää tovin, joten tohtori suositteleekin ottamaan hiustenkuivaajan apuun.

Tiesitkö? Tuore hiki ei haise. Hienhaju syntyy, kun ihon bakteerit alkavat hajottaa hikeä.

4. Älä käytä päivittäin

Käytätkö antiperspiranttia joka päivä? Ei ehkä kannattaisi. Harperin mukaan kerta tai kaksi viikossa riittää hyvin, varsinkin siinä tapauksessa, että rullailet ainetta kainaloosi useamman kerroksen kerralla.

Lähde: Cosmopolitan

***

Lue myös:

    Uusimmat