Älä jätä enää huomiseen! Näin hoidat kodin ikuisuusprojektit

Tiedät, että vaatekaappi pitäisi siivota ja vihaat sotkuista laatikkoasi. Et kuitenkaan jaksa tarttua näihin projekteihin niiden vaatimalla innolla. Lue vinkit, joiden avulla saat ikuisuusprojektisi hoidettua kunnialla loppuun!

Sotkuinen vaatekaappi ja täynnä turhaa sälää olevat lipaston laatikot – tuntuuko näihin projekteihin käsiksi käyminen mahdottomalta?

Ei hätää, seuraavia vinkkejä seuraamalla selviät siivoushommista helposti!

Sotkuinen lipastonlaatikko

Kaikilla on se yksi – tai useampi! – laatikko, josta on hitaasti, mutta varmasti, tullut se paikka, johon heitetään kaikki. Nyt on aika ottaa selvää, mitä laatikosta oikeastaan löytyykään!

Tee näin: Ota laatikko kokonaan irti ja kaada kaikki tavarat vaikkapa matolle. Tee pieni inventaario ja hankkiudu ihan ensimmäiseksi eroon kaikesta roskasta. Heitä pois esimerkiksi vanhat kuitit, kuivunut liimapuikko ja rikkinäiset mustekynät. Katso sitten jäljelle jääneitä tavaroita ja mieti, missä niiden paikka on oikeasti. Vie ruuvimeisseli työkalupakkiin ja tärkeät paperit niille kuuluville paikoille.

Kun jäljellä ovat enää tavarat, jotka oikeasti kuuluvat juuri tuohon laatikkoon, kannattaa hankkia laatikkoon sopivia tilanjakajia. Kun saat jaoteltua toimistotarvikkeet yhteen nurkkaan ja neulantatarvikkeet toiseen, on sinun helpompi löytää laatikosta haluamasi. 

Sekainen vaatekaappi

Vaatekaappi on liiankin helppo saada sotkettua. Jos aina aamukiireessä etsii sopivaa paitaa vaatevarastoja mylläten tai ennen vieraiden tuloa vain tunkee tuolinnojalle jääneet vaatteet kaappiin piiloon, on selvää, että kaappi on yksi sekasotku hetkessä.

Tee näin: Paras tapa järjestää vaatekaappi on tehdä ensin sotkua. Ota siis kaikki vaatteet kaapista ja heitä ne sängyllesi. Tämä tuo myös kaivattua motivaatiota – nyt sinun on pakko siivota kaappi, jos aiot päästä illalla sänkyyn nukkumaan.

Onko joukossa vaatteita, jotka eivät istu sinulle kunnolla tai impulssiostoksia, joita et ole käyttänyt? Käy vaatteet läpi ja mieti, onko niiden joukossa sellaisia, jotka voit suosiolla heittää pois, lahjoittaa jollekin tai myydä kirpputorilla. 

Ennen kuin laitat säilytettävät vaatteet takaisin kaappiin, mieti paras ratkaisu järjestellä ne. Läpinäkyviä muovilaatikoita kengille? Henkareita neuletakeille ja mekoille? Vuodenaikaan sopimattomat vaatteet kannattaa pakata laatikkoon ja laittaa kaapin ylähyllylle tai sängyn alle. Muut vaatteet kannattaa järjestellä teemoittain. Housut yhdelle hyllylle, hameet toiselle. On helpompi etsiä haluttu asu, kun tiedät, missä kaikki vaatteet ovat.

Lisää siivousvinkkejä? Katso videolta, kuinka sooda irrottaa lian liedeltä!

Jos video ei näy mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio.

Lähde: Real Simple

Lue myös:

    Uusimmat